Tlačové správy

Počuli ste už o dobrom susedovi? OC Vajnoria otvára už čoskoro a toto všetko so sebou prináša

Filip Matovič je projektovým manažérom projektu Vajnoria. Nového obchodného centra, ktoré svoje brány prvým návštevníkom otvorí už 10. júna. Prečítajte si rozhovor, v ktorom nám prezradil všetko o novom „dobrom susedovi“, ktorý vyrástol počas roka v mestskej časti Vajnory.

Ilustračný obrázok k článku Počuli ste už o dobrom susedovi? OC Vajnoria otvára už čoskoro a toto všetko so sebou prináša
Zdroj: Dnes24.sk

Ako by ste predstavili obchodné centrum Vajnoria?

Vajnoria je situovaná pri dopravnom uzle, kde sa denne stretávajú obyvatelia Vajnor, Rače, Čiernej Vody, Modry, Pezinka a Senca. Obchodné centrum vystupuje ako „Dobrý sused“, ktorý je pripravený naplniť každodenné potreby týchto obyvateľov. Prenajímateľná plocha obchodného centra je 5400 metrov štvorcových, nachádza sa tu 25 obchodov a služieb. Výstavba sa začala v marci 2014. Súčasťou je pravdaže aj parkovisko s 218 parkovacími miestami a potešia sa aj cyklisti, nakoľko v rámci výstavby Vajnorie sa predlžovala aj existujúca cyklotrasa a vďaka tomu sa teraz priamo z centra dá napojiť na JuRaVu.

Prečo Vajnoria?

Premyslených bolo na začiatku viacero názvov. Spravili sme anketu a Vajnoria vyhrala ako u zamestnancov a mestskej časti, tak aj u samotných obyvateľov. Jednak, Vajnoria sa nachádza vo Vajnoroch, takže názov je aj takým logickým vyústením a nápoveďou, kde centrum hľadať a rovnako dáva Vajnorčanom pocit, že ani ich mestská časť nie je ukrátená a má svoje vlastné obchodné centrum.

Na akú cieľovú skupinu je centrum predovšetkým zamerané?

Našim cieľom je predovšetkým obslúžiť obyvateľov Vajnor, Rače, Čiernej Vody a ľudí, ktorí denne prechádzajú Rybničnou ulicou. Práve tu sa nachádza kruhový objazd, cez ktorý prejde podľa našich prieskumov denne cez 55-tisíc áut. Na základe profesionálneho posudku lokality sme zistili, že neobslúženosť Vajnor, časti Rače, Čiernej Vody a celého tranzitu je dostatočne vysoká na to, aby tu takéto centrum stálo.

Čo všetko tu nájdeme?

Naším hlavným nájomníkom je Tesco, ktoré je umiestnené na predajnej ploche 1200 metrov štvorcových. Ponúkne široký sortiment výrobkov každodennej potreby. Jeho súčasťou je aj oblečenie obľúbenej značky F&F. Ďalšími ťažiskovými nájomcami sú DM Drogéria, Operativa outlet a Pepco. Zvyšok centra pozostáva z obchodov, ktoré návštevníkom, resp. susedom z okolia uspokoja ich denné potreby.

Prezradíte nám niektoré konkrétne mená?

Okrem spomínaných reťazcov tu zákazníci nájdu potraviny Starý otec, lekáreň Sunpharmu, novinový stánok Press-Point, kaviareň, autoumyváreň, čistiareň, kaderníctvo a aj, kníhkupectvo Lampáš, Super Zoo, nábytok a bytové doplnky Casamia či kvetinárstvo Kulla. Neskôr otvoríme aj nové fitness centrum a reštauráciu.

Operativa outlet je v Bratislave novinkou. Ako by ste ju predstavili budúcim zákazníkom?

Operativa zabezpečuje predaj značkového dámskeho, pánskeho, detského a poľovníckeho oblečenia svetoznámych značiek. Ide o prevádzku, ktorá úspešne funguje už 23 rokov v Šamoríne, no doteraz ešte nikdy neexpandovala. Nám sa podarilo ako prvým dotiahnuť Operativu aj do Bratislavy, konkrétne do OC Vajnoria.

Čo samotná lokalita, v ktorej vyrástlo OC Vajnoria?

Staré letisko je zaujímavé pre voľnočasové aktivity. Nakoľko letisko nie je zastavané, chodia tam ľudia hrávať futbal, je tam časť, kde sú modelári, psičkári a podobne. Táto časť má potenciál aj vďaka tomu, že do budúcnosti je tu naplánovaných ešte niekoľko zaujímavých projektov, neďaleko vyrastá prvá akadémia extrémnych športov a samotné letisko je určené na výstavbu bytoviek. Preto predpokladáme, že aj potenciál obchodného centra bude rásť.

Kedy centrum otvorí brány po prvýkrát? Čaká na prvých návštevníkov špeciálny program, prípadne otváracie zľavy?

Otvárame už 10. júna 2015. Pripravený je program od 8:30 do 12:00 (centrum sa otvára o 09:00), ktorý bude pozostávať z atrakcií pre deti aj dospelých. Tých najmenších potešia rôzni maskoti, kúzelník Talostan, maľovanie na tvár, modelovanie z balónikov, bublinová show a rôzne súťaže. Do tých sa budú môcť zapojiť aj samotní rodičia a teda dospelí. Na tých čakajú preteky, napríklad kto prvý dobehne do cieľa s nákupnými taškami, rozdávať sa budú rôzne brandované darčekové predmety, balíčky od Tesco či DM drogérie. Pravdaže, zákazníkov neobídu ani špeciálne otváracie zľavy, ktoré potrvajú do konca týždňa. Tu napríklad Tesco ponúka 30-percentnú zľavu na detské oblečenie, DM Drogerie Markt ponúkne 15-percentnú zľavu rovnako do 14.6 2015. Okrem atraktívnych cien a zaujímavých zliav v našich obchodoch návštevníkov počas otvorenia čaká aj pravá Vajnorská dychovka.

OC Vajnoria
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM