Rôzne

Počas kontroly podnikov v Starom Meste zaevidovali šesť priestupkov

Pri kontrole dodržiavania prevádzkových hodín v zariadeniach v bratislavskom Starom Meste zaevidovala mestská polícia v noci z piatka na dnes celkovo šesť priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Počas kontroly podnikov v Starom Meste zaevidovali šesť priestupkov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V bratislavskom Starom Meste zaevidovala mestská polícia pri kontrole prevádzkových hodín celkovo šesť priestupkov. Tie už postúpila na riešenie staromestskému miestnemu úradu. Pozornosť pritom polícia zamerala najmä na podniky na Beblavého, Židovskej a Obchodnej ulici. O kontrole informovala hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Ľubomíra Miklovičová.

Bratislavskí mestskí policajti zároveň v piatok popoludní a podvečer kontrolovali aj dodržiavanie čistoty a poriadku na verejných priestranstvách v centre mesta. „Zameriavali sme sa najmä na miesta, kde sa vo zvýšenej miere nachádzajú bezdomovci. Ďalej na miesta, kde vo zvýšenej miere evidujeme požívanie alkoholu na verejných priestranstvách,“ priblížila Miklovičová. Išlo predovšetkým o Šafárikovo námestie, Námestie Franza Liszta, Námestie SNP, Krížnu a Vazovovu ulicu.

Počas kontroly riešila polícia celkovo 47 udalostí, z toho 25 priestupkov. Najviac prípadov porušenia, konkrétne nedodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, zaznamenala na Šafárikovom námestí. „Okrem tohto priestupku ničili páchatelia aj kvetináče, ktoré tam osadil magistrát v decembri minulého roka,“ doplnila Miklovičová.

Kontrola mestskej polície sa nevyhla ani vozidlám taxislužby, kde však žiadne chyby, nedostatky či porušenia zistené neboli.

Prečítajte si tiež: V niektorých podnikoch si už do rána možno neposedíte. Staré mesto chce zmeniť otváracie doby prevádzok na svojom území

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM