Kultúra Rôzne

Počas Festivalu vodníkov mesto rozvonia rybacia polievka. Kuchárom sa môžete stať aj vy!

Tradičný bratislavský Festival vodníkov aj tento rok spestrí súťaž o najlepšiu rybaciu polievku a najkrajšiu masku vodníka.

Ilustračný obrázok k článku Počas Festivalu vodníkov mesto rozvonia rybacia polievka. Kuchárom sa môžete stať aj vy!
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Staronový Festival vodníkov si opäť pripomenie tradície a povesti, ktoré sa k Bratislave a k rieke Dunaj viažu. Minulý rok sa vodníci stretli v septembri, tentoraz sa atraktívna akcia spojená so súťažou o Prešporský rybací kotlík a najkrajšiu vodnícku masku presunula na začiatok júna.

Vodnícka rybacia pochúťka

Mesto bude už onedlho plné malých i veľkých vodníkov a skvelej zábavy. K bohatému kultúrnemu programu Festivalu vodníkov sa aj tento rok pridá súťaž o najchutnejšiu rybaciu polievku, do ktorej sa môžete prihlásiť aj vy. Stačí, ak dáte dohromady súťažný tím. Môže ním byť partička z vašej obce, spolok či organizácia.

Potom stačí už len poznať, prípadne pohľadať, recept na ľubovolnú rybaciu polievku. Variť sa bude v kotlíkoch (minimálne 25 – 30 litrov), ktoré si musíte sami priniesť. Dôležitou výbavou bude aj varecha a naberačka a najmä koreniny, v ktorých kombinácii je ukrytý úspech polievky. O ostatné – teda ryby, vodu, drevo, misky, lyžičky, chlieb, občerstvenie, pracovné stoly, ceny do súťaže a kultúrny program, sa postarajú organizátori súťaže.

Eurá určia víťaza

Či sa vám podarilo navariť malý gastronomický zázrak, zhodnotia návštevníci podujatia. „Hlas ľudu určuje jedného víťaza. Po degustácii vhodí návštevník 1 euro do nádoby družstva s polievkou, ktorú považuje za najlepšiu. Vyhrá družstvo, s najväčším obnosom peňazí. Vyzbierané peniaze sa použijú na charitatívne účely,“ upresňujú pravidlá organizátori Prešporského rybacieho kotlíka na sociálnej sieti.

Ak by ste chceli vyskúšať spolu s partiou svoje kuchárske umenie na spomínanej akcii, prihláste sa do 31. mája 2018 na lubica.janegova@staremesto.sk. Účastnícky poplatok pre jedno družstvo je 20 eur.

sobota 9. júna / od 10:00 do 18:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Festival vodníkov v Starom Meste
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM