Rôzne

Počas festivalu Art Film Fest Košice si pozriete filmy v KINO vozni

Počas 25. ročníka Art Film Festu Košice sa môžete tešiť na príjemný bonus – KINO vozeň.

Ilustračný obrázok k článku Počas festivalu Art Film Fest Košice si pozriete filmy v KINO vozni
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

KINO vozeň, upravený spoločenský vozeň, bude jazdiť počas festivalu denne v rýchlikoch R 609 Spišan (Bratislava 13:55 – Košice 19:52) a R 602 Čingov (Košice 06:08 – Bratislava 12:05).

Usaďte sa v tulivakoch

V KINO vozni s kapacitou 26 miest sa budú na dvoch veľkoplošných obrazovkách premietať filmy ako súčasť programu Art Film Festu Košice (AFF). Program bude zverejnený na stránke www.slovakrail.sk. Diváci – cestujúci si filmy pozrú v pohodlných tulivakoch, pričom každý bude mať k dispozícii aj miesto na sedenie vo vozni 2. triedy. Cestujúci v KINO vozni dostanú navyše popcorn a minerálku. Prvý KINO vozeň vyráža z Bratislavy 16. júna o 13:55 hod.

Cestovné lístky do tohto „pojazdného kina“ sú v predaji od 1. júna 2017 v poklad­niciach ZSSK vybavených systémom KVC ako lístky do 2. triedy s povinnou miestenkou do KINO vozňa. Cena miestenky je 1 euro a bude možné si ju zakúpiť k akémukoľvek cestovnému dokladu.

Okrem KINO vozňa bude návštevníkom počas prvého festivalového víkendu v noci 18. a 19. júna k dispozícii aj nočný vlak z Košíc do Prešova s odchodom o 00:30 hod. Vo vlaku sa stačí preukázať vstupenkou na AFF.

Zaujímavé filmy

„Sme radi, že sa ZSSK stala súčasťou tak úspešného kultúrno-spoločenského podujatia, akým je Art Film Fest Košice,“ hovorí Eva Konečná, vedúca oddelenia marketingu a obchodu ZSSK. „Verím, že naši zákazníci ocenia možnosť príjemného a pohodlného cestovania v KINO vozni z Bratislavy do Košíc, kde sa festival vlani presťahoval. Náš špeciálny KINO vozeň prepraví počas deviatich festivalových dní stovky cestujúcich, premietnu sa v ňom desiatky zaujímavých filmových titulov súčasnej slovenskej a svetovej kinematografie,“ dodáva Konečná.

Art Film Fest sa od roku 2016 presunul z Trenčianskych Teplíc do Košíc najmä kvôli vhodnejšej infraštruktúre. Košice sú kultúrnym a ekonomickým centrom východu Slovenska a ideálnou lokalitou pre usporiadanie filmového festivalu. Art Film Fest sa bude konať v centre Košíc, sprievodný program pre širokú verejnosť sa uskutoční na košickej Hlavnej ulici. Filmy sa budú premietať v priestoroch Kunsthalle, Kulturparku, kina Slovan, kina Úsmev, Tabačky Kulturfabrik a Amfiteátra.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM