Rôzne

Po víkendovej búračke sa môže začať výstavba križovatky Blatné + VIZUALIZÁCIE

Most, ktorý cez víkend zdemolovala Národná diaľničná spoločnosť, nahradí nový. Bude súčasťou diaľničnej križovatky Blatné.

Ilustračný obrázok k článku Po víkendovej búračke sa môže začať výstavba križovatky Blatné + VIZUALIZÁCIE
5
Galéria
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť

Uplynulý víkend sa vodiči museli vysporiadať s uzávierkou časti diaľnice D1 obojsmerne v úseku Blatné – Trnava kvôli demolácii mosta, ktorý má nahradiť nový. Ten bude súčasťou diaľničnej križovatky Blatné.

Križovatka Blatné

V Bratislavskom kraji sa bude šoférom v okrese Senec jazdiť o čosi komfortnejšie. „Stavba predstavuje rozšírenie prevádzkovanej diaľnice D1 v úseku Senec – Blatné (km 29,6 až 31,02) na šesťpruhovú diaľnicu a prestavbu križovatky Blatné, ktorá zabezpečí prepojenie všetkých smerov diaľnice D1 a cesty I/61,“ informuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Podľa hovorkyne NDS Evy Žgravčákovej je termín jeho dostavby naplánovaný na júl 2017. Zhotoviteľ Eurovia SK a. s. a Doprastav a. s. sa zaviazali zrealizovať stavbu za zmluvnú cenu 23,3 milióna eur bez dane. Výstavba by mala byť hotová v priebehu dvoch rokov. Stavbu by mali financovať zo štátnych a vlastných zdrojov.

Celková šírka mostu je 23,5 metrov a celková dĺžka 139,44 metrov.

„Len v čase demolácie bola potrebná úplná uzávierka časti diaľnice D1, aby bola zachovaná bezpečnosť motoristov. Počas búracích prác sa najskôr odstránili stredové betónové zvodidlá aj oceľové po oboch stranách D1, začalo sa so samotnými búracími prácami, potom sa odstránil všetok vybúraný materiál a následne sa osadili stredové i oceľové zvodidlá,“ informovala hovorkyňa.

Územné rozhodnutie na stavbu je právoplatné od mája 2013 a stavebné povolenie od júla 2015.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM