Nikola Richterová Hokej

Po sviatkoch ožíva aj HC Slovan Bratislava: V Záhrebe dnes zabojuje o play off

Hokejisti Slovana Bratislava si dnes zahrajú svoj prvý zápas v roku 2015. Presne o 18:00 nastúpia v Chorvátsku proti miestnemu Medveščáku Záhreb. Pre belasých je to zároveň prvé stretnutie po vianočných sviatkoch. Posledný duel prehral Slovan na domácom ľade s tímom SKA Petrohrad vysoko 1:6.

Ilustračný obrázok k článku Po sviatkoch ožíva aj HC Slovan Bratislava: V Záhrebe dnes zabojuje o play off
Zdroj: TASR

Ak chce hrať HC Slovan Bratislava vo svojej tretej sezóne v KHL play off, musí jednoznačne zabrať. Z posledných troch zápasov si belasí pripísali do tabuľky iba jeden bod, keď 22. januára prehrali s Ladou Togliatti 2:3 po nájazdoch. Fanúšikovia jediného slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy tak od svojho tímu očakávali jednoznačne viac.

Všetky tri vianočné stretnutia boli vypredané. Najtrpkejšiu prehru ponúkli belasí svojim priaznivcom presne na Štedrý deň, keď prehrali s outsiderom KHL Nižnekamskom 4:6. Najhoršie na tom celom bolo však to, že ešte v 59. minúte zápasu viedol tím z hlavného mesta 4:3. Belasí tak dostali za poslednú minútu a pol zápasu tri góly a šokovaní diváci utekali zo Slovnaft arény rýchlo domov, aby si úplne nepokazili svoju sviatočnú náladu.

Naposledy hrali hokejisti Slovana Bratislava s top favoritom celej Kontinentálnej hokejovej ligy – hokejistami SKA Petrohrad. Tí boli jednoznačne nad ich sily, keď belasí prehrali vysoko 1:6. Hoci sa od podobných tímov niekedy debakel dá očakávať, hokejisti Slovana nastúpili do zápasu zle naladení a ich výkon bol absolútne bezduchý.

Hráči Slovana Bratislava by tak mali v dnešnom zápase jednoznačne siahať po troch bodoch. Ak ešte chcú zabojovať o vyraďovaciu časť sezóny 2014/2015, nad tímami, ako je práve aj Medveščák Záhreb, musia v novom roku jednoznačne vyhrávať.

Belasým, ktorí sú na 11. priečke s 52 bodmi, chýba momentálne v tabuľke na play off päť bodov. Medveščák je na tom podstatne horšie. Chorváti sa nachádzajú na poslednom mieste Západnej konferencie a majú o šesť bodov menej ako slovenský tím.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM