Nina Táborská Rôzne

Po rozbrojoch v Bratislave nakoniec spisovateľa Drahoslava Machalu pochovajú v Martine

Spisovateľa Drahoslava Machalu pochovajú v Martine na Národnom cintoríne. Pôvodne mali Machalu pochovať na cintoríne v Slávičom údolí v Bratislave v časti pre významné osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Po rozbrojoch v Bratislave nakoniec spisovateľa Drahoslava Machalu pochovajú v Martine
Zdroj: TASR

Podpredseda SNS Anton Hrnko informoval, že primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pohreb na bratislavskom cintoríne neumožnil. Pohreb sa nakoniec uskutoční v pondelok (12. 1.) o 12.00 hodine na martinskom Národnom cintoríne. Informovali o tom z Matice slovenskej.

„Smútočné zhromaždenie bolo pobúrené rozhodnutím primátora mesta Bratislava, ktorý nepovolil pochovanie zosnulého v dolnom sektore bratislavského cintorína v Slávičom údolí s odôvodnením, že nejde o významnú osobnosť Slovenska a menovaný bol vraj kontroverzný,“ vyhlásil Hrnko.

Hlavné mesto sa však bráni. Podľa jeho hovorkyne Ivany Skokanovej mesto rodinu Machalu informovalo, že nemôže vyhovieť ich žiadosti pochovať zosnulého medzi významnými osobnosťami na cintoríne Slávičie údolie. „Žiadosť totiž nespĺňala zásady pochovávania na bratislavských pohrebiskách v častiach vyhradených pre významné osobnosti,“ spresnila Skokanová.

Prečítajte si tiež: Komentár: Patrí Drahoslav Machala na cintorín osobností? a tiež: Pobúrené smútočné zhromaždenie: Machalu medzi osobnosti nepochovali. Primátor podľa SNS na svoj úrad nedorástol.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM