Nina Táborská Rôzne

Po otvorení Štúrovej ulice sa zmenia trasy električiek. Spustenie dopravy môžeme očakávať v prvých mesiacoch 2016

Moment, na ktorý Bratislavčania čakajú už od rekonštrukcie Štúrovej ulice, sa po dvoch rokoch stane konečne realitou. Už v marci by mohli tadiaľto opäť premávať električky. Po zložitých kolaudáciách dôjde k spusteniu električkovej dopravy po Štúrovej a k zmenám trasy liniek č. 1, 4, 6 a 7.

Ilustračný obrázok k článku Po otvorení Štúrovej ulice sa zmenia trasy električiek. Spustenie dopravy môžeme očakávať v prvých mesiacoch 2016
Foto: Nina Táborská

Hoci presný termín obnovenia električkovej dopravy doposiaľ známy nie je, primátor Ivo Nesrovnal pre Bratislava24.sk po odovzdaní Starého mosta prezradil, že to nebude skôr ako vo februári.

„Čo sa týka električkovej dopravy cez most aj cez Štúrovu ulicu, keďže ide o jeden projekt, rovnako musia prejsť kolaudáciou, ktorá predstavuje azda najzložitejší proces. V tomto čase nemôžem ešte hovoriť o konkrétnom termíne, avšak, nebude to skôr ako vo februári,“ vysvetlil primátor.

Kolaudácie budú podľa slov Iva Nesrovnala náročným procesom a bude sa na nich podieľať celkovo päť orgánov. Začať by sa mali už v januári.

Viac o projekte sa dočítate tu: Najočakávanejšia stavba sa stala realitou. Prešli sme sa novým Starým mostom medzi prvými, ako vyzerá? Foto + video

Medzičasom Dopravný podnik Bratislava a imhd.sk informovali, že po obnovení premávky električiek cez Vajanského nábr. a Štúrovu ul. budú zmenené linky 1, 4, 6 a 7.

Linka 1 z Hlavnej stanice bude presmerovaná cez Štúrovu a Šafárikovo nám. Predĺženia do Petržalky zrejme dočká aj linka 3, ktorá bude zo Špitálskej pokračovať po Štúrovej. Ani linka 1 ani linka 3 nebudú mať v prvých mesiacoch v uzle Kamenné nám. zastávku v smere do Petržalky. Ako informuje portál imhd.sk, v súvislosti s predĺžením linky 3 pravdepodobne dôjde aj k úprave na linkách 8 a 9.

Ostatné spomínané linky budú premávať nasledovne:

Linka č. 1: Hlavná stanica – Radlinského – Obchodná – Nám. SNP – Jesenského – Nám. Ľ. Štúra – Šafárikovo nám. – Štúrova – Nám. SNP – Obchodná – Radlinského – Hlavná stanica.

Linka č. 4: V smere na Zlaté piesky cez Šafárikovo nám. a Štúrovu

Linka č. 6: Karlova Ves – Most SNP – Vajanského nábr. – Šafárikovo nám. – Štúrova – Jesenského – Nám. Ľ. Štúra – Most SNP – Karlova Ves.

Linka č. 7: Rača – ŽST Vinohrady – Račianska – Blumentál – Americké nám. – Špitálska – Nám. SNP – Obchodná – Blumentál – Račianska – ŽST Vinohrady – Rača. Premávka v úseku ŽST Vinohrady – Rača bude len v rannej špičke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM