Tomáš Stupavský Rôzne

Po novej električke dostal dopravný podnik aj nové autobusy

Dopravný podnik Bratislava (DPB) chce aj naďalej zvyšovať komfort všetkých cestujúcich. Do hlavného mesta už dorazila nová moderná jednosmerná električka a tento týždeň aj nové kĺbové autobusy, ktorých je už dnes presne desať kusov.

Ilustračný obrázok k článku Po novej električke dostal dopravný podnik aj nové autobusy
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu nasledujúcich týždňov budú postupne pribúdať ďalšie nové vozidlá, takže na jar ich bude spolu už 25. V súčasnosti už jazdí po uliciach Bratislavy päť kĺbových autobusov značky SOR NB 18. Všetky sú nasadené na frekventované linky č. 95 a 91.

V utorok boli dovezené dva nové kĺbové autobusy a vo štvrtok ďalšie tri nové vozidlá. Aj tieto budú nasadené do premávky na spomínané petržalské linky č.95 a 91.

Maximálna kapacita tohto kĺbového autobusu je 150 cestujúcich, pričom počet miest na sedenie je 43 a na státie 107. Je plne klimatizovaný, vybavený kamerovým systémom a zariadením na automatické počítanie cestujúcich.

„DPB, a.s. vysúťažil 50 nových autobusov (midi, sólo a kĺbové) s možnosťou uplatnenia opcie na nákup ďalších 50, čo schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Spolu teda tohto roku pribudne do vozidlového parku 100 nových autobusov, čo výrazne zníži priemerný vek vozoparku. Cestujúca verejnosť tak pocíti komfort verejnej dopravy, nakoľko sú to všetko nové, klimatizované, nízkopodlažné autobusy s kamerovým systémom a zároveň moderným informačným systémom," vyjadril sa predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi.

Prečítajte si tiež: Dobré správy pre cestujúcich: Po obojsmernej električke dorazila do Bratislavy aj prvá jednosmerná + FOTO

Zdroj foto: Dopravný podnik Bratislava

Nový autobus, MHD
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM