Rôzne

Po meste v elektromobile?

Európska jazda elektromobilov sa zastaví aj v Bratislave. Počas deviatich dní prešli skoro štyritisíc kilometrov. Na eRoadshow sa môžete tešiť už v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Po meste v elektromobile?
Zdroj: TASR

V sobotu (7.5.) sa už po tretí raz prejde Bratislavou európska etapová jazda elektromobilov eTourEurope. SEVA – Slovenská asociácia pre elektromobilitu v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom a spoločnosťou GreenWay Infrastructure, ktorá pri tejto príležitosti zorganizovala podujatie eRoadshow – prezentáciu elektromobilov.

„Bratislavská župa dlhodobo podporuje aktivity zamerané na podporu elektromobility a znižovanie odkázanosti na fosílnych palivách, medzi ktoré patrí eRoadshow Bratislava. Podpora alternatívnych druhov dopravy je naším dlhodobým cieľom,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Prezentácia vozidiel na elektrinu

Počas soboty 7. mája sa v Bratislave pri nabíjacej stanici GreenWay, na Starej Vajnorskej ulici č. 39 v Bratislave uskutoční eRoadshow – prezentácia elektrických vozidiel viacerých značiek, ktorá je organizovaná ako sprievodné podujatie v rámci etapovej jazdy elektromobilov eTourEurope.

eTourEurope prebieha od 29. apríla do 8. mája 2016 a počas týchto dní prejdú účastníci celkovú trasu až 3900 km naprieč Európou. Zastavia sa v šestnástich mestách, z toho v deviatich európskych metropolách vrátane Bratislavy.

Pri tejto príležitosti jej lokálny organizátor, SEVA – Slovenská asociácia pre elektromobilitu s podporou Bratislavského samosprávneho kraja a národným partnerom nabíjania, spoločnosťou GreenWay Infrastructure, organizuje už tretí ročník Roadshow elektromobilov.

Čítajte aj: Kedy a na ktorej linke bude revízor? Dopravný podnik bude varovať cestujúcich

„V GreenWay Infrastructure sme hrdí, že môžeme byť hlavným partnerom nabíjania eTourEurope 2016 pre Slovenskú republiku a podporovať tak ďalších ľudí, ktorí zdieľajú našu víziu čistejšej a ekologickejšej dopravy a znižovania závislosti na fosílnych palivách,“ povedal Rastislav Lauko, CEO GreenWay Infrastructure, ktorá počas akcie bezplatne sprístupní svoju nabíjaciu infraštruktúru pozostávajúcu z 19 rýchlona­bíjacích stajní.

Do oficiálnej časti eTourEurope sa tento rok zapojilo celkovo 15 tímov, vrátane zastúpenia zo Slovenska v podobe Adriána Krajňáka a Janky Holeksiovej z občianskeho združenia NOW. Jednotlivé etapy eTourEurope podporili taktiež aj desiatky až stovky miestnych elektromobilistov.

Počas podujatia v Bratislave dôjde aj k vyhodnoteniu a oznámeniu víťazov dennej etapy eTourEurope. Podvečer sa súťažné posádky presunú z Bratislavy do Krems an der Donau v Rakúsku, odkiaľ v nedeľu (8.5.) odštartuje posledná súťažná etapa do Salzburgu, pričom časť elektromobilov sa na krátko ešte predtým zastaví na podobnom podujatí v Budapešti.

Čítajte aj: Cyklistika v Bratislave? Mnohí motoristi cyklopruhy ignorujú

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM