Tomáš Stupavský Rôzne

Po Bratislave jazdia nové a komfortnejšie autobusy. Do konca roka by ich malo pribudnúť ešte 16

Obyvateľom Bratislavy, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu by sa malo cestovať čoraz pohodlnejšie. Dopravný podnik totiž pokračuje v skvalitňovaní verejnej dopravy. Do prevádzky totiž pribúdajú ďalšie nové autobusy.

Ilustračný obrázok k článku Po Bratislave jazdia nové a komfortnejšie autobusy. Do konca roka by ich malo pribudnúť ešte 16
Zdroj: TASR

Manažment Dopravného podniku Bratislava, a.s. postupne zavádza do premávky päť nových autobusov SOLARIS URBINO 10 s celkovou kapacitou pre 75 cestujúcich a päť autobusov IVECO URBANWAY s celkovou obsaditeľnosťou 94 cestujúcich.

Už od 18. novembra jazdí po hlavnom meste všetkých päť vozidiel SLARIS URBINO 10. Konkrétne boli nasadené na linky číslo 28 a 30. Štyri Autobusy značky IVECO URBANWAY sú zatiaľ v depe, keďže nemajú vybavené potrebné náležitosti. Avšak jeden je už zakomponovaný do prevádzky linky číslo 50.

Autobusy s moderným systémom

Do autobusov sa namontovala vysielačka, aktualizoval sa softvér s databázou zastávok, majú modernejší dizajn, sú nízkopodlažné a nechýba ani modernejší informačný systém pre cestujúcich. Pochopiteľne súčasťou výbavy je aj klimatizácia a samoobslužné otváranie dverí.

Taktiež súčasťou moderného autobusu je aj vnútorný a vonkajší kamerový systém. Niektoré vozidlá sú dokonca vybavené automatickým počítaním cestujúcich, ktorého výsledky budú pre dopravné inžinierstvo významnou pomôckou pri plánovaní dopravy.

Do konca roka by malo byť Dopravnému podniku ešte dodaných 15 autobusov IVECO URBANWAY a jeden autobus značky SOR NB 18. Naďalej sa však počíta s plánom, že do leta 2015 bude po bratislavských cestách premávať celkovo 100 nových vozidiel, čím sa určite zvýši komfort a pohodlie cestujúcich.

Informácie poskytol Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM