Rôzne

Po Bobrej hrádzi sa na jar neprejdete. Obľúbené miesto výletníkov čaká oprava

Príjemná drevená lávka ponad jazero v Kuchyni na Záhorí momentálne svojmu účelu neslúži. Zostal len smutný pohľad na rozobratú konštrukciu.

Ilustračný obrázok k článku Po Bobrej hrádzi sa na jar neprejdete. Obľúbené miesto výletníkov čaká oprava
18
Galéria
Zdroj: Facebook

Obľúbené miesto na relax našli mnohí Bratislavčania na Záhorí v Kuchyni, približne polhodinku cesty autom z hlavného mesta. Až doteraz sa mohla obec pochváliť okrem príjemného prírodného prostredia aj zaujímavým náučným chodníkom v dĺžke približne 1 800 metrov. Najväčšou pýchou chodníka bol 300 metrov dlhý drevený most ponad časť vodnej nádrže.

Chystá sa rekonštrukcia

Bobria hrádza poskytovala výnimočný zážitok, pri ktorom ste boli v kontakte s prírodou doslova zo všetkých strán. Pri troche šťastia ste mohli počas prechádzky zbadať aj plávajúceho bobra. Dnes už je kompletná lávka minulosťou a prejsť sa môžete len zhruba do jej polovice.

Bobria hrádza slúžila necelé dva roky, od konca minulého roka sa na časť z nej už nedostanete. „Z dôvodu rekonštrukcie je Bobria hrádza do odvolania uzatvorená. Vstup na lávku je zakázaný,“ uvádza sa na webovej stránke obce Kuchyňa.

Starosta Kuchyne Róbert Bujna uviedol, že lávka je v rekonštrukcii, nakoľko sa na niektorých miestach poškodila. Časť materiálu na opravu lávky už obec získala, zvyšný materiál ešte musí zohnať. Práce na lávke nad vodou sú dosť náročné a v súčasnosti sa dá len ťažko povedať, dokedy rekonštrukcie potrvá.

Bobria hrádza v Kuchyni
18
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM