Jakub Haršany Samospráva

Plot pred americkou ambasádou stále stojí. Konať by mal primátor mesta

Poslanec mesta a predseda Klubu pre Bratislavu Martin Borguľa bojuje za odstránenie plota. Primátorovi Bratislavy Ivovi Nesrovnalovi poslal list.

Ilustračný obrázok k článku Plot pred americkou ambasádou stále stojí. Konať by mal primátor mesta
4
Galéria

V liste primátora vyzýva, aby konal vo veci odstránenia plota spred americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí. Zároveň ho upozorňuje, že veľvyslanectvo USA zaberá pozemky pred budovou, na ktorých plot stojí, neoprávnene.

Veľvyslanectvo USA neodpovedá

Nájomná zmluva k týmto pozemkom skončila 15. augusta, to znamená, že veľvyslanectvo ich užíva už 72 dní bez právneho nároku. „Za ten čas som poslal niekoľko listov veľvyslancovi USA, aby túto situáciu vyriešil, ale odpovede na ne som sa do dnešného dňa nedostal,“ uviedol predseda Klubu pre Bratislavu Martin Borguľa.

Z tohto dôvodu sa rozhodol požiadať o pomoc primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala. „Obraciam sa otvoreným listom na primátora mesta, ktorého žiadam, aby začal konať,“ povedal Borguľa s tým, že primátor je ako štatutárny orgán priamo zodpovedný za správu majetku hlavného mesta.

Upozorňujú transparentom a bilbordmi

Podľa Borguľu mala americká ambasáda ku dňu skončenia platnosti nájomnej zmluvy uviesť priestor do pôvodného stavu s tým, že plot a všetky súčasti bezpečnostnej zóny na vlastné náklady odstránia. K dnešnému dňu sa však nič nestalo.

Predseda Klubu pre Bratislavu sa tento stav snaží zmeniť čo najskôr. „Na odstránenie železného plota budeme upozorňovať prostredníctvom transparentu pred budovou ambasády a taktiež sme v okolí rozvešali pár bilbordov, v ktorých priamo vyzývame veľvyslanca USA, aby plot odstránil,“ dodal Borguľa.

Plot pred Americkou ambasádou
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM