Maros Palesch Kultúra

Plesová sezóna vyvrcholí Bratislavským bálom

Vyvrcholenie plesovej sezóny bude patriť Bratislavského bálu, ktorý spoluorganizujú hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj. Jeho už jedenásty ročník sa bude konať 18. februára od 19:30 v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava.

Organizátorom a producentom akcie je Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, na príprave a programe sa podieľajú aj stredné školy v pôsobnosti BSK. Podľa župana Pavla Freša je to pre školy, ale predovšetkým pre študentov stredných škôl cenná skúsenosť, pretože si vyskúšajú svoje umenie v praxi a zároveň sa môžu odprezentovať na takomto významnom podujatí.

Pre prípravu aj pre samotný program oslovil kraj viaceré školy, napríklad potravinárske, kvetinárske, polygrafické ale aj konzervatória. „Pre nás je to veľmi silný signál, jednak o spolupráci s mestom ako takým a že spoločne dokážeme naše hlavné mesto dobre spropagovať ako bezpochyby najvýznamnejšiu zložku Bratislavskej župy. Zároveň do toho dáme aj niečo, čo predtým nebolo, napríklad školy, ktoré sa prezentujú na akcii,“ doplnil župan Pavol Frešo. Podľa primátora Milana Ftáčnika máva podujatie “tradične dobrú atmosféru a je bodkou za plesovou sezónou”.

Súčasťou podujatia bude odovzdávanie ceny Júliusa Satinského „Bratislavská čučoriedka“, ktorá je udeľovaná vzácnym ľuďom, ktorí pre mesto urobili niečo hodnotné a podnetné. Cena sa odovzdáva v dvoch kategóriách – Osobnosť a Idea. V rámci hudobného programu sa môžu návštevníci tešiť na Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, skupinu Bratislava Hot Serenaders, ktorá vystúpi s Milanom Lasicom, vystúpia aj Vidiek či Anita Soul. Hosťom večera bude Marie Rottrová. Do tanca bude hrať Metropolitný orchester. Večer budú moderovať Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

Bratislavský bál
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM