Kultúra

Ples v opere je udalosťou, pochvaľujú si ho hostia aj účinkujúci. Čo hovorí na ples Richard Lintner, či Zdeno Cíger?

Do historickej budovy Slovenského národného divadla viedlo svoje kroky 300 párov významných osobností z oblasti medicíny, kultúry, vedy, športu, politiky a charity. Niektorí sa tu cítia ako doma, pre hokejistov je ľadová plocha predsa len istejšia.

Ilustračný obrázok k článku Ples v opere je udalosťou, pochvaľujú si ho hostia aj účinkujúci. Čo hovorí na ples Richard Lintner, či Zdeno Cíger?
Zdroj: TASR

Odpoveď Richarda Lintnera, bývalého reprezentanta Slovenska a dnes riaditeľa spoločnosti Pro–Hokej, na otázku či si je istejší na ľadovej ploche, alebo tanečnom parkete, bola jasná. „Jasné, že ľad. Večer začal veľmi pekne, máme s manželkou pekný zážitok. Na hokej neviem zabudnúť, ale je to fajn stretnúť sa so známymi ľuďmi v takomto veľmi peknom prostredí.“

„Je jasné, že ľadová plocha je mi bližšia ako tanečný parket,“ uviedol Zdeno Cíger, tréner slovenskej hokejovej reprezentácie. „Tanec mi ide menej, nemám sa mu čas venovať popri množstve povinností, ktoré mám. Pozvanie na ples som dostal prvýkrát už pred tromi rokmi, čím som bol poctený. Robím to však hlavne kvôli priateľke, ktorá sa raz za rok teší na takúto výnimočnú akciu. Je tu veľa príjemných ľudí, ktorých poznáme a pritom sa počas roka nemáme čas v pokoji porozprávať,“ do­dal.

„Vďaka tomu, že už po niekoľkýkrát máme možnosť prísť sem a stretávať sa s tými istými hosťami, cítim sa tu fantasticky. Sú tu dobrí ľudia, príjemní, múdri, od ktorých môžem získať zaujímavé informácie a skúsenosti, takže pre mňa je to aj ľudský posun. Hity skupiny Modus či Paula Younga, príjemná zábava,“ povedala moderátorka Iveta Malachovská.

„Tento ples je úžasný, máme tu veľa priateľov. Nie som síce plesový lev, ale povinné tance s manželkou rád absolvujem. Ale veľmi sa teším od budúceho týždňa na detskú operu, lebo s ňou máme veľký úspech. S Martinom Vanekom sme vymysleli projekt Figaro sem, Figaro tam, deti objavujú svet opery a sú čarovné,“ dodal manžel Martin Malachovský.

„Divadlo je moja životná láska, takže tu sa cítim veľmi dobre. Som síce plesový typ, ale v tom zmysle, že na plesoch vo väčšine účinkujem. Toto je jediný ples, na ktorý som sa prišla zabaviť,“ uviedla speváčka a herečka Katarína Hasprová. Po plese sa sústredí na novú postavu v muzikáli Mačky, ktorú dostala. A teší ju aj to, že sa dostala do užšieho výberu nominácie na cenu Thálie za muzikál Sunset Boulevard, ktorý hrá v Ostrave.

„Ja som trochu ako doma,“ hovorí hudobníčka Silvia Šarköziová, členka orchestra Cigánski diabli, s ktorým účinkujú v budove opery s titulom Carmen. „Milujem plesy, či už na nich účinkujeme, alebo sa iba zabávame, milujem prípravu na ples, líčenie, účes, šaty a všetko, čo k tomu patrí,“ dodala.

Zo zoznamu účinkujúcich je tu hlas Katky Knechtovej, ktorá spievala so skupinou Modus na druhú. „Nie som veľmi plesový typ, moje plesy sú vždy spojené s prácou. Mám pocit, že som do dnešného dňa neabsolvovala ani jeden ples, na ktorom by som sa iba zabávala. Ale na tom tohtoročnom som sa bavila aj na pódiu veľmi dobre.“

K účinkovaniu so skupinou Modus na druhú dodala: "Stretli sme na jednom firemnom evente, kde som spievala dve pesničky z éry Modusu. Keď ma oslovili nato, či by som s nimi nespievala viac piesní, tak som súhlasila, lebo pesničky Modusu mám veľmi rada. Sú to krásne slovenské piesne, ktoré majú energiu a baví ma spievať ich. A s touto partiou muzikantov to bolo veľmi dobré.“ Hneď v ďalších dňoch sa bude speváčka venovať intenzívne príprave koncertného turné, ktoré absolvuje v marci.

„Projekt Modus na druhú je veľmi zaujímavý krok, ktorý vznikol spontánne, uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Hlavne to bol pre nás prvý oficiálny koncert, takže aj pre nás to bolo vzrušenie. Nie som veľmi dobrý tanečník ani plesový typ, nepijem, nefajčím, milujem dobré jedlo, ale ešte radšej ho varím,“ doplnil hudobník a producent Oskar Rózsa.

Prečítajte si aj: Ples v opere otvoril anglický spevák a skladateľ Paul Young

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM