Rôzne

Plaváreň Gaudeamus v Bratislave navštívi mesačne takmer 8000 ľudí

Komplexné centrum hydroterapie Gaudeamus je zariadenie komunitnej rehabilitácie na Mokrohájskej ceste v hlavnom meste. Tri bazény, ktoré prevádzkuje Bratislavský kraj sú určené pre verejnosť. Zvýhodnené vstupné tu majú seniori.

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň Gaudeamus v Bratislave navštívi mesačne takmer 8000 ľudí
Zdroj: TASR

Toto zariadenie sociálnych služieb je v zriaďovateľskej pôsobnosti župy s návštevnosťou hydrocentra takmer 8000 ľudí mesačne. Z toho takmer štvrtina sú seniori.

V súčasnosti Gaudeamus prevádzkuje: ·

  • 25m bazén šesťdráhový
  • 25m bazén trojdráhový
  • 3×4m podnetový bazén

Všetky bazény sú určené pre verejnosť.

„Projekt sme spúšťali pred štyrmi rokmi, kedy sme sa snažili týmto otvoreným spôsobom integrovať do spoločnosti postihnutých ľudí. Za mesiac nás navštívi vyše 8000 ľudí, z toho približne štvrtina sú seniori. Čiže aj v kontexte podpory aktívneho starnutia má projekt obrovský úspech,“ vyjadril sa bratislavský župan Pavol Frešo.

Ako zároveň dodal, program aktívneho starnutia je jednou z dôležitých úloh z Národných priorít rozvoja sociálnych služieb pre roky 2015 –2020. Seniori môžu navštíviť centrum za zvýhodnené vstupné, to je pri kúpe 10 vstupovej permanentky je cena hodinového vstupu 1,25 eur, plus pol hodina na prezlečenie.

„Z hľadiska zveľaďovania priestoru pre socializáciu seniorov z BSK ako aj ďalších šudí, ktorí sú ohrození vylúčením, veľmi oceňujem dôslednosť prístup Bratislavského kraja okrem iného aj v tom, že vyčlenilo finančné zdroje na ďalšie dobudovanie Komplexného centra hydroterapie,“ uzavrel riaditeľ Gaudeamu – zariadenia komunitnej rehabilitácie Štefan Tvarožek.

V zariadení pribudne oddychová zóna s kaviarničkou, recepcia a parkovisko.

Jednorazové vstupy aj všetky druhy permanentiek je možné kúpiť priamo na bazéne počas otváracích hodín.

Informácie o bazénoch sú pravidelne aktualizované na stránke www.mokrohajska.sk v časti bazény.

Prečítajte si aj: Počuli ste už o bio bazéne? Máme taký aj na Slovensku – Bio bazén Borovica

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM