Správy

Plán sociálnych služieb Ružinova by mohol byť hotový koncom roka

Dokument by mal zanalyzovať stav sociálnych služieb v mestskej časti, zhodnotiť potreby občanov v sociálnej oblasti a zároveň navrhnúť samospráve priority pre rozvoj v tejto sfére na nasledujúcich päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Plán sociálnych služieb Ružinova by mohol byť hotový koncom roka
Zdroj: TASR

Komunitný plán sociálnych služieb v bratislavskom Ružinove na roky 2017 – 2021 by mohol byť hotový do konca roka. „Máme v pláne, aby bol do konca roka predložený na schválenie miestnemu zastupiteľstvu,“ povedala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Dokument by mal pritom zanalyzovať stav sociálnych služieb v mestskej časti, zhodnotiť potreby občanov v sociálnej oblasti a zároveň navrhnúť samospráve priority pre rozvoj v tejto sfére na nasledujúcich päť rokov.

Ako podklad na vypracovanie komunitného plánu by mali miestnej samospráve slúžiť aj dotazníky. V jednom sa môžu vyjadriť Ružinovčania ku kvalite sociálnych služieb poskytovaných na území mestskej časti. „Svojimi názormi a nápadmi nám poskytnú cennú spätnú väzbu,“ doplnila Šebová.

Otázky sú zamerané napríklad na to, aké sociálne služby obyvatelia tejto bratislavskej mestskej časti využívajú, aké im chýbajú, kde by hľadali informácie o sociálnych službách alebo aby zhodnotili celkovú svoju spokojnosť s poskytovaním týchto služieb.

Druhý dotazník je „venovaný“ organizáciám, ktoré v mestskej časti pôsobia. V ňom samosprávu zaujíma, ako sú spokojné s poskytovanými sociálnymi službami, čo by na nich zlepšili, prípadne to, či je podľa nich mestská časť nápomocná pri vykonávaní ich činností.

Dotazníky by mali byť k dispozícii priamo na miestnom úrade, ale aj na webovej stránke mestskej časti a jej facebookovom profile. Rozdistribuované by mali byť tiež do organizácií v mestskej časti, ktoré pôsobia v sociálnej oblasti alebo do nich prichádzajú ľudia, ktorí o takéto služby majú záujem. Dotazníky je možné vyplniť do konca augusta.

Prečítajte si tiež: Ružinov pôvodne ružu v erbe nemal. Ako sa tam dostala?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM