Maros Palesch Kultúra

PKO sa zatiaľ búrať nebude

Spoločnosť Henbury Development nepristúpi k búraniu objektov Parku kultúry a oddychu počas dohodnutého obdobia napriek existencii právneho titulu, aby umožnila rozhodnutie bratislavského mestského zastupiteľstva o budúcnosti PKO.

Uvádza sa okrem iného v spoločnom vyhlásení mesta Bratislava a tejto firmy, majiteľa pozemku pod PKO, ku ktorému dospeli obe strany po rokovaniach 23. decembra tohto roka.

Ako informoval hovorca nového bratislavského primátora Ľubomír Andrassy, hlavné mesto bude rokovať s Henbury Development o rôznych alternatívach riešenia kultúrno-verejného projektu PKO v rámci projektu River Park II. Do 28. februára 2011 rozhodne na rokovaní MsZ o PKO na základe jednej z dohodnutých alternatív po verejnej diskusii s občanmi.

Investor predloží do 24. januára minimálne tri alternatívy riešenia spolu s finančno-ekonomickými podmienkami. Firma potvrdzuje svoju vôľu zakomponovať strednú časť PKO do riešenia kultúrno-verejného centra ako súčasť možných alternatív.
„Budeme oboznamovať poslanecké kluby v MsZ s naším zámerom nového PKO,“ povedal mediálny zástupca spoločnosti Peter Vrábel. Do 28. februára sa investor zdrží právnych krokov v súvislosti s existujúcim porušením zmluvných záväzkov mesta voči nej.

Samospráva na druhej strane zabezpečí odovzdanie PKO najneskôr do 15. januára 2011. Zaväzuje sa ďalej, že okrem vypratania, sa v priestoroch PKO nebude diať nič iné.
„Mesto Bratislava nebude do 28. februára 2011 cez MsZ iniciovať žiadne kroky a aktivity, ktoré by viedli k zrušeniu platných zmlúv mestom Bratislava a spoločnosťou Henbury Development,“ uvádza mesto v dokumente. Rovnako neurobí žiadne kroky, aby spochybnilo alebo zrušilo platné búracie povolenie na objekty PKO.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM