Rôzne Správy

Pistoriho palác po rekonštrukcii otvára svoje brány pre verejnosť

Priestory národnej kultúrnej pamiatky znova ožívajú. Návštevníci sa môžu tešiť na cestovateľské kino, koncerty či rôzne zaujímavé diskusie.

Ilustračný obrázok k článku Pistoriho palác po rekonštrukcii otvára svoje brány pre verejnosť
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Bratislavská mestská časť Staré Mesto ukončila obnovu Pistoriho paláca v apríli tohto roka. Išlo o najrozsiahlejšiu rekonštrukciu tejto národnej kultúrnej pamiatky za posledné roky, ktorej náklady dosiahli viac ako 666-tisíc eur, z čoho vyše 566-tisíc eur dostala mestská časť z nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu. Samospráve sa podarilo opraviť značne poškodenú strechu paláca, vnútornú a vonkajšiu fasádu, okná a okenné časti a kotolňu.

Pistoriho palác teraz otvára svoje brány širokej verejnosti. „Od septembra pravidelne každý mesiac bude mať v paláci svoje miesto Cestovateľské kino, na ktorom spolu s autorom spoznáme známe i menej známe kúty našej krásnej planéty,“ informuje Staré Mesto na webovej stránke.

Koncerty, diskusie, prezentácie

Návštevníci sa môžu tešiť aj na koncerty rôznych žánrov. Do konca roka sa divákom predstavia Geišbergovci a Daniel Špiner či Martin Valihora Kvartet a pripravený je aj skvelý folkový koncert.

Súčasťou kultúrneho programu v Pistoriho paláci budú taktiež rôzne diskusie na aktuálne témy i na témy zamerané na kvalitu života v hlavnom meste. Svoju tvorbu tam odprezentujú viacerí známi spisovatelia a priestor paláca bude patriť aj výchovným koncertom, ktoré organizuje mestská časť pre staromestské základné školy.

V decembri vás čaká aj Vianočné SAShE, kde budete môcť obdivovať originálne handmade výrobky a tie, ktoré sa vám budú najviac páčiť, si môžete aj odniesť domov a skrášliť si tak domácnosť.

Obnovený Pisztoryho palác
8
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM