Rôzne

Pezinské vínne pivnice 2018 rozšíri aj ponuka limbašských vinárov

V pripravených pivniciach a stanovištiach ponúkne svoje vína na ochutnanie 42 domácich vinárov, členov Združenia pezinských vinohradníkov a vinárov a vinárov z Limbachu.

Ilustračný obrázok k článku Pezinské vínne pivnice 2018 rozšíri aj ponuka limbašských vinárov
9
Galéria
Zdroj: Karpatská muška FB

Pezinské vínne pivnice 2018 vstúpia v sobotu 10. februára do svojho desiateho ročníka. Organizátori podujatia, ktoré má byť oslavou domáceho vína, v ňom pripravili niekoľko zmien. Informuje o nich mesto Pezinok na svojej webovej stránke.

42 domácich vinárov

„Tou najvýznamnejšou je nová spolupráca s priateľmi zo Združenia limbašských vinohradníkov a vinárov, ktorí premiérovo otvoria svojich 13 pivníc priamo u seba a pripoja sa tak k nášmu pezinskému podujatiu,“ informuje web mesta s tým, že pre účastníkov bude zabezpečená aj bezplatná kyvadlová autobusová doprava medzi Pezinkom a Limbachom.

V pripravených pivniciach a stanovištiach ponúkne svoje vína na ochutnanie 42 domácich vinárov, členov Združenia pezinských vinohradníkov a vinárov a vinárov z Limbachu, približuje webová stránka Pezinka.

Slávnostný charakter otvoreným pivniciam majú podľa mesta dodať aj ďalšie novinky, akými sú živé hudobné vystúpenia na viacerých miestach, ochutnávky miestnych gurmánskych špecialít, lokálne farmárske produkty či ponuka handmade výrobkov.

Jubilejný desiaty ročník Pezinských vínnych pivníc 2018 sa uskutoční v sobotu 10. februára od 12:00 do 21:00 hod. Podujatie organizuje OZ Museum Vinorum v spolupráci s Malokarpatským múzeom, Združením pezinských vinohradníkov a vinárov a Združením limbašských vinohradníkov a vinárov. Záujemcovia nájdu kompletné informácie na www.pvp.sk.

Pezinské vínne pivnice
9
Galéria
Zdroj: Karpatská muška FB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM