Tomáš Stupavský Rôzne

Pezinská baba sa teší prírodnému snehu. V prevádzke sú už aj trate na bežecké lyžovanie

Po takmer týždni od otvorenia lyžiarskeho strediska na Pezinskej Babe sú v jeho blízkosti vďaka dostatku prírodného snehu v prevádzke aj dve trate na bežecké lyžovanie. Tri a päť kilometrov dlhé trate boli v stredu (7.1.) upravené na klasickú aj korčuliarsku techniku.

Ilustračný obrázok k článku Pezinská baba sa teší prírodnému snehu. V prevádzke sú už aj trate na bežecké lyžovanie
Zdroj: TASR

„V lese je do 20 centimetrov snehu, vďaka tomu sa podarilo tieto úseky sprístupniť,“ povedal vedúci lyžiarskeho strediska na Pezinskej Babe Ján Reisenauer.

Podľa jeho slov sú momentálne v stredisku v prevádzke vleky Double a Poma H 60, a to od 9.00 h do 16.00 h. Počas večerného lyžovania od 17.00 h do 21.00 h. Na svahu je do 35 centimetrov technického a prírodného snehu. „Zasnežujeme pokiaľ sa dá, pripravujeme sa totiž na víkendové oteplenie,“ podotkol Reisenauer.

Na oteplenie počas nasledujúcich dní, ktoré avizujú meteorológovia, sa pripravuje aj lyžiarske stredisko na Zochovej chate. To hlási na svojich svahoch do 35 centimetrov snehu. V prevádzke je v týchto dňoch od 9.00 h do 16.00 h detský dopravníkový pás, ale aj vleky EPV 300 a Poma F10. „Uvidíme, koľko vlekov bude k dispozícii po dažďoch, ktoré majú prísť tento víkend,“ dodal prevádzkar strediska Ľudovít Sloboda.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM