Rôzne

Petržalským Slnečniciam nebude nič chýbať: Developer chce postaviť škôlku aj školu

Projekt Slnečnice v Petržalke sa rozrastá z týždňa na týždeň. Medzi jeho obyvateľov pribudnú najmä mladé rodiny s malými deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Petržalským Slnečniciam nebude nič chýbať: Developer chce postaviť škôlku aj školu
6
Galéria
Zdroj: Cresco Group

Do petržalských Slnečníc sa už onedlho nasťahujú tisícky nových obyvateľov. Vo všetkých zónach bude bývať dokopy až 9 000 ľudí. Veľká väčšina z nich budú mladé rodiny s deťmi, ktoré musia umiestniť do škôlok a základných škôl. Aby ich rodičia nemuseli rozvážať po celej Bratislave, rozhodol sa developer Cresco Group postaviť základnú a materskú školu priamo v objekte Slnečníc.

Výnimočný počin

Zo strany developerov ide o výnimočný projekt. Zatiaľ totiž školu v rámci svojho projektu v Bratislave nikto nepostavil. Cresco Group prišiel s projektom školy už pred desiatimi rokmi a momentálne predkladá úradom zámer na jej realizáciu.

Ako uvádza predložený zámer, škola má vzniknúť v časti Janíkov dvor. Areál školy sa bude rozprestierať na ploche 22 818 metrov štvorcových. Neďaleko objektu sa bude nachádzať zastávka budúcej električky aj autobusov. V blízkosti školy bude park aj miesto, kde budú môcť rodičia zaparkovať a vyložiť či naložiť deti.

Škola, ktorú bude môcť navštevovať až 1 500 žiakov, bude mať štyri nadzemné podlažia, využívať sa bude dokonca aj strecha. Objekt sa začne stavať v druhej polovici budúceho roka a otvoriť ju plánujú v roku 2020.

Slnečnice - škola
6
Galéria
Zdroj: Cresco Group
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM