Správy Samospráva

Petržalský unikát. Mestská časť má vlastnú predpoveď počasia

Obyvatelia najväčšieho slovenského sídliska si každý deň môžu pozrieť, aké počasie ich čaká. Na viacerých miestach Petržalky umiestnili meteostanice.

Ilustračný obrázok k článku Petržalský unikát. Mestská časť má vlastnú predpoveď počasia
19
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Chystáte sa s deťmi na prechádzku k Draždiaku alebo si chcete zabehať pri Chorvátskom ramene? Stačí pár klikov a na webovej stránke mestskej časti Petržalka sa dozviete, v ktorej časti sídliska aktuálne fúka či sneží a aká je tam práve teplota.

Štyri meteostanice

Po kliknutí na ikonku Počasie na stránke Petržalky v pravom stĺpci nájdete aj aktuálnu mapu mesta a jeho širšieho okolia.

„Počasie v Petržalke monitorujú štyri meteostanice, na polovicu nákladov, čo je zhruba 3-tisíc eur, prispela mestská časť, druhá polovica išla z rozpočtu Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. Predpoveď počasia robí známy meteorológ Peter Jurčovič a spracováva ju spoločnosť Meteofact,“ informuje mestská časť.

Informácie slúžia predovšetkým pre Miestny podnik verejnoprospešných služieb, aby vedel pružne reagovať na zmeny počasia najmä počas zimnej služby. Zaujímavú a užitočnú stránku však uvítali všetci obyvatelia aj návštevníci sídliska.

Mrazivý víkend - zima v Bratislave
19
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM