Tomáš Stupavský Samospráva

Petržalské škôlky budú fungovať aj počas leta, no v upravenom režime

Materské školy v bratislavskej Petržalke budú fungovať aj počas letných prázdnin, avšak v upravenom režime. Informovala o tom Michaela Platznerová z Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Ilustračný obrázok k článku Petržalské škôlky budú fungovať aj počas leta, no v upravenom režime
Zdroj: TASR

V júli bude otvorených deväť materských škôl, v auguste desať. Prevádzka petržalských škôlok so školskými jedálňami je upravená tak, aby ich zamestnanci mali možnosť čerpať si dovolenky a zároveň, aby rodičia mohli ponechať svoje deti v niektorej z materských škôl.

„Pri tomto rozhodovaní sme prihliadali jednak na zákonnú povinnosť, ktorou je prerušenie materskej školy minimálne na tri týždne, ale zároveň sme sledovali aj spokojnosť na strane zamestnancov i rodičov. To všetko sme urobili v dostatočnom časovom predstihu – pol roka,“ priblížil starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Na webovej stránke mestskej časti a tiež na jej sociálnej sieti je zverejnený presný harmonogram prevádzky materských škôl počas letných prázdnin.

Petržalka má vo svojej správe 19 materských škôl. V júli budú otvorené škôlky Macharova, Pifflova, Bradáčova, Lachova, Jankolova, Haanova, Iľjušinova, Bzovícka a Turnianska. V auguste budú v Petržalke k dispozícii materské školy Bohrova, Röntgenova, Rovniankova, Šustekova, Bulíkova, Gessayova, Holíčska, Lietavská, Strečnianska a Ševčenkova.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM