KAW Správy Samospráva

Petržalské podchody sú v žalostnom stave. Mesto sa rozhodlo, že ich opraví

Podchodu na Trnavskom mýte sa črtá krajšia budúcnosť vďaka investorovi blízkeho obchodného centra. Mesto sa rozhodlo opraviť dva petržalské podchody.

Ilustračný obrázok k článku Petržalské podchody sú v žalostnom stave. Mesto sa rozhodlo, že ich opraví
9
Galéria

Katastrofálny stav (nielen) petržalských podchodov bije do očí každému, kto tadiaľ čo len raz za čas prejde. Bratislavský magistrát sa rozhodol aspoň čiastočne tento stav zmeniť a opraviť dva petržalské podchody. Plánuje zmeniť k lepšiemu stav podchodu na Dolnozemskej ceste pri Ekonomickej univerzite i na Rusovskej ceste pri Záporožskej ulici.

Lepšie osvetlenie na Dolnozemskej

V podchode na Dolnozemskej ceste sa dočkáme natretých prístreškov a lepšieho osvetlenia. Mesto do opravy investuje 150-tisíc eur.

„V rámci rekonštrukcie podchodu na Dolnozemskej ceste pri Ekonomickej univerzite je plánované očistenie a náter prístreškov, rekonštrukcia osvetlenia a prečerpávacej stanice, sanácia stien a podláh vstupov, rekonštrukcia rozvodov a rozvádzača elektrickej energie, náter stien a antigraffiti náter, výmena roštov a kompletné vyčistenie podláh, stropov a schodísk tlakovou vodou,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa bratislavského magistrátu Ivana Skokanová.

Nová tvár podchodu pri Záporožskej

Do rekonštrukcie podchodu na Rusovskej ceste pri Záporožskej ulici mesto rovnako investuje 150-tisíc eur. Práce budú podobné ako na Dolnozemskej ulici.

„V pláne je kompletná výmena prístreškov, rekonštrukcia osvetlenia, sanácia stien a podláh vstupov, rekonštrukcia rozvodov elektrickej energie, vyčistenie stien a antigraffiti náter, výmena roštov a kompletné vyčistenie podláh, stropov, schodísk tlakovou vodou,“ upresnila Ivana Skokanová.

Mesto investuje milión eur aj do revitalizácie Trnavského mýta, konkrétne do repasovania pohyblivých schodov. „Máme záujem pokračovať v revitalizácii našich verejných priestranstiev a tam patria aj podchody,“ uzavrela Skokanová.

Podchod Petržalka Dolnozemská ulica
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM