Andrea Mesarčíková Rôzne

Petržalské kúpalisko Matador bude zrekonštruované koncom júla

Rekonštrukcia kúpaliska Matador v mestskej časti (MČ) Bratislava-Petržalka bude ukončená v závere júla.

Termín otvorenia pre verejnosť závisí od vyjadrenia hygienika. Pre TASR to uviedol člen občianskeho združenia (OZ) Klub vodného póla Marek Giba. OZ je od júna zodpovedné za prevádzku kúpaliska.
„Ide najmä o rekonštrukciu troch bazénov, čiže o výmenu kachličiek, odstránenie starého náteru a nanesenie nového. Musíme aj opraviť a nadimenzovať vykurovacie zariadenie a zabezpečiť servis chlorátora,“ spresnil nevyhnutné stavebné práce Giba s tým, že rekonštrukciu platia z vlastných zdrojov a sponzorských darov.
Úpravou prejdú aj trávniky a okolie bazénov. Staré nehygienické bufetové stánky nahradia nové. Združenie nakúpi aj čistiace a chemické prípravky na úpravu vody. Až potom bude areál pripravený na príchod návštevníkov. Giba ozrejmil, že OZ plánovalo začať rekonštrukčné práce v marci. Dlhé rokovania so športovým klubom MŠK Iskra o nájomnej zmluve ich však posunulo na začiatok júla.
Klub počítal aj s dotáciou od MČ, keďže je to jej jediné oficiálne kúpalisko. Miestne zastupiteľstvo však dotáciu 4000 eur neschválilo, uviedol Giba. Zároveň konštatoval, že OZ nemá vyjadrenie, prečo nedostali grant, napriek tomu, že mestská časť pre médiá dávnejšie vyhlásila, že dotácia bola schválená.
OZ sa na rekonštrukciu Matadorky podujalo, aby zabezpečilo vhodné podmienky pre vodné pólo. „Jediný bazén vyhovujúci pre našu činnosť je na Pasienkoch, ktorý nás stojí veľké finančné prostriedky. A vieme ho využívať len v zimných mesiacoch, pričom v lete sme odkázaní na bazény, ktoré nevyhovujú účelom vodného póla,“ uzavrel Giba.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM