Šport

Petržalská plaváreň prichystala na leto niekoľko noviniek

So stúpajúcou teplotou nás to stále viac láka k vode do prírody a na kúpaliská. Plaváreň sa však nevyprázdni, osvieženie v bazénoch si v nej môžete naplno užívať aj v lete.

Ilustračný obrázok k článku Petržalská plaváreň prichystala na leto niekoľko noviniek
8
Galéria
Zdroj: Petržalská plaváreň FB

Petržalská plaváreň sa stala obľúbeným miestom športom posadnutých plavcov a aj tých, ktorí si len tak radi zaleňošia a nechajú sa rozmaznávať masážami a saunou.

Radosť pre deti

Hoci je momentálne tobogán na chvíľu mimo prevádzky, plaváreň pracuje na jeho oprave a zároveň už teraz myslí na to, ako deťom spestriť prázdninové dni. Počas leta totiž ponúka špeciálne akcie pre Centrá voľného času v Bratislave a pre základné školy všetkých zriaďovateľov, ktoré organizujú letnú prázdninovú činnosť v mieste bydliska.

„V závere školského roka pripravujú školy a centrá voľného času akcie na nastávajúce prázdniny a plánujú aj týždenné denné tábory. Na obohatenie a spestrenie programu táborov, ale aj jednorazových podujatí, ponúka Petržalská plaváreň strávenie príjemných chvíľ za veľmi výhodných podmienok pre organizované skupiny detí a žiakov pod vedením ich pedagógov,“ informuje petržalská samospráva na svojej webovej stránke. Ponuku Leto s výhodami môžu organizované skupiny využiť v termíne od 1. do 16. júla a od 14. augusta do 3. septembra.

Brušká vo vode

Najnovšie si na plavárni môžu zacvičiť pod odborným vedením aj budúce mamičky. Plávanie sa totiž považuje za najvhodnejší šport v období tehotenstva, hlavne v poslednom trimestri. Plávanie precvičuje množstvo najrôznejších svalových skupín, voda navyše nadľahčuje telo a poskytne budúcim mamičkám možnosť necítiť sa hlavne v treťom trimestri takou neobratnou.

„Lekcia trvá približne 40 minút a kombinuje prvky z jogy, dýchacie, relaxačné a posilňovacie cviky. Záver tvorí kardiocvičenie. Vo vode si spevníte svalstvo celého tela. Od ukončenia dvanásteho týždňa môžete navštevovať bazén až do pôrodu,“ pozývajú organizátorky cvičenia.

Petržalská plaváreň
8
Galéria
Zdroj: Petržalská plaváreň FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM