Rôzne Správy

Petržalská plaváreň ponúka novinky. Saunu si užijete dlhšie, zavedú aj permanentky

Najväčšie sídlisko vychytáva prvé muchy a zdokonaľuje malé nedokonalosti svojej plavárne. Podnety obyvateľov našli odozvu.

Ilustračný obrázok k článku Petržalská plaváreň ponúka novinky. Saunu si užijete dlhšie, zavedú aj permanentky
12
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalka na svoju plaváreň čakala dlho a trpezlivo. Začiatkom septembra konečne mohli skočiť do bazéna prví plavci.

Novinky v otváracích hodinách

Od prvého dňa, kedy petržalskú plaváreň odovzdala mestská časť do užívaniam obyvateľom, prešlo päť týždňov. Počas tohto obdobia bol manažment plavárne v úzkom kontakte s návštevníkmi a zbieral návrhy na zlepšenie a zútulnenie priestoru.

„Na základe jednej z požiadaviek od obyvateľov sme predĺžili otváracie hodiny saunového sveta, ktorý bol doteraz otvorený od dvanástej hodiny. Po novom si ho môžu obyvatelia užiť v sobotu aj nedeľu už od desiatej,“ informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Obyvatelia najväčšieho sídliska si sauny obľúbili. Zdraviu prospievajú najmä v zime. Na plavárni sú k dispozícii tri druhy sáun – infra, parná a fínska. Infra sauna má kapacitu 4 osoby, parná sauna až 10 osôb, fínska sauna má kapacitu 16 osôb.

Sprchy a oddychová časť sú už od minulej soboty, od 29. októbra, otvorené o dve hodiny dlhšie. „V zimnom období zvažujeme špecifikovať aj kategórie ženská sauna a detské saunovanie. O týchto novinkách budeme včas informovať,“ prezradila plány do budúcna prevádzkarka plavárne Edita Širillová.

Zdroj: Bratislava - Petržalka

Drobné muchy

Obyvateľom najväčšieho sídliska nejde o dokonalosť, ale najmä o to, že si majú konečne kde zaplávať. Menším problémom, s ktorým sa pri návšteve plavárne stretávajú, je nedostatok parkovacích miest v okolí. K dispozícii je 53 miest a tak sa môže stať, že budete chvíľu blúdiť po okolí, kým nájdete miesto pre svoje auto najmä vo večerných hodinách.

Kedy sa v bazéne nebudete tlačiť?

Informácie o otváracích hodinách a novinkách plavárne ste sa po jej otvorení mohli dočítať iba na stránke mestskej časti. Teraz už má plaváreň svoju webovú stránku a chystá aj ďalšie novinky.

Na webe plavárne okrem iného dostanete aj praktickú odpoveď na otázku, kedy bude bazén voľnejší a v ktorých hodinách si ho prenajímajú športové kluby.

V pláne sú aj permanentky

Už v decembri by mali byť k dispozícii permanentky pre tých, ktorí plaváreň navštevujú pravidelne. „V decembri plaváreň svojim stálym návštevníkom ponúkne permanentky, ktoré budú platné od januára 2017. Typy permanentiek by mali byť nastavené podľa požiadaviek užívateľov plavárne a od toho sa bude odvíjať aj ich cena,“ prezradil starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Prvá petržalská plaváreň
23
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM