Alexandra Húsková Rôzne

Petržalku čaká prázdninový režim. Platí to aj pre dopravu

Od prvého júla sa všetkým školákom začínajú prázdniny. Mesto sa na dva mesiace spomalí a ranné špičky ustanú. Pracujúcich dospelých však môže prekvapiť dlhšie čakanie na zastávke. Aký prázdninový režim v doprave čaká najväčšiu mestskú časť Bratislavy?

Ilustračný obrázok k článku Petržalku čaká prázdninový režim. Platí to aj pre dopravu
Zdroj: Dnes24.sk

Letný, prázdninový režim pocíti aj doprava. Na dovolenkové obdobie a dva mesiace školských prázdnin reaguje aj dopravný podnik, ktorý upravil grafikon verejnej dopravy. Ten pre Petržalčanov znamená menej spojov mestskej hromadnej dopravy, ako počas riadneho, školského obdobia.

Spoje Dopravného podniku hlavného mesta Bratislavy budú od prvého júla 2015 jazdiť podľa režimu školských prázdnin, na grafikonoch je teda potrebné sledovať režim „pracovný deň – školské prázdniny“.

Pre Petržalčanov využívajúcich autobusové linky to znamená, že na jednotlivých linkách pôjde v priebehu dňa menej spojov ako zvyčajne.

Zmeny sa týkajú najmä ranných hodín a to v rozmedzí od 6.00 do 8.00 hodiny, v poobedňajšom čase predovšetkým od 14.00 do 17.00 hhodiny a večer do 19.00 hodiny. Časový interval medzi spojmi sa tak predĺži.

Obmedzenia pre Petržalčanov sa budú týkať liniek 50, 59, 68, 80, 83, 84, 88, 91, 93, 94, 95, 96, 98, 99, 191, 196, vôbec nebude premávať linka 192, nočné spoje budú bezo zmien.

Zmeny v doprave potrvajú až do 2. septembra 2015, kedy sa školáci opäť vrátia do škôl. Cestovné poriadky počas školských prázdnin sú zverejnené na zastávkach MHD, alebo na stránke DPB TU

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM