Samospráva

Petržalka získala prestížne ocenenie v oblasti energetiky

Centrálne zásobovanie teplom je dôležitým nástrojom pre udržateľné, moderné a účinné vykurovanie.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka získala prestížne ocenenie v oblasti energetiky
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavská mestská časť Petržalka získala prestížne ocenenie v oblasti energetiky. Ide o ocenenie Cogen Europe Recognition Awards 2015 za projekt kombinovanej výroby elektrickej energie a tepla prostredníctvom osmnástich kogeneračných jednotiek, ktoré sú nainštalované na systéme centrálneho zásobovania teplom (CTZ).

Cieľom projektu je pritom výroba a dodávka tepla a teplej úžitkovej vody moderným, ekonomickým a ekologickým spôsobom. Informoval o tom vedúci Oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu Richard Nemec.

Projekt podľa miestnej samosprávy potvrdil, že centrálne zásobovanie teplom je dôležitým nástrojom pre udržateľné, moderné a účinné vykurovanie. Umožňuje totiž efektívnu implementáciu obnoviteľných zdrojov, ako aj kombinovanej výroby tepla a elektriny.

„Sme hrdí, že práve naša mestská časť je v tomto smere príkladom a veríme, že náš projekt bude inšpiráciou pre ostatné mestá a obce na Slovensku. Týmto efektívnym riešením zabezpečujeme bezpečnú, spoľahlivú a k životnému prostrediu šetrnú výrobu tepla a elektrickej energie,“ skonštatoval petržalský starosta Vladimír Bajan.

Ocenenie Cogen Europe Recognition Awards 2015 je udeľované každoročne jednotlivcom alebo spoločnostiam za podporu, profesionalitu a inovatívny prístup, vďaka ktorým výraznou mierou prispeli k rozvoju kombinovanej výroby elektrickej energie a tepla v Európe. Miestna samospráva ocenený projekt realizuje v spolupráci so spoločnosťou Veolia Energia Slovensko.

Čítajte aj: Ďalší odklad električkovej prepravy do Petržalky? Koľajnice zrejme zdeformovali horúčavy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM