Správy Samospráva

Petržalka začala s veľkou rekonštrukciou chodníkov a parkovísk

Chodníky a parkoviská v bratislavskej Petržalke čaká obnova. Samospráva plánuje na opravy minúť 400-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka začala s veľkou rekonštrukciou chodníkov a parkovísk
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Bratislavská mestská časť Petržalka sa pustila do rekonštrukcie chodníkov a parkovísk vo svojej správe. Podľa Silvie Vnenkovej z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu ide doteraz o najväčšie opravy, keďže samospráva zväčša opravovala ich povrchy len čiastkovo a na miestach, kde to bolo podľa nej urgentné. Dôvodom boli peniaze, ktorými financovala iné projekty. Tento rok je v miestnom rozpočte vyčlenených 400-tisíc eur.

Kde všade sa bude opravovať

Dokončená by už mala byť oprava chodníka a časť parkoviska na Medveďovej ulici, ktorá stála zhruba 80-tisíc eur. „Tento chodník bol naozaj v katastrofálnom stave. Dnes sa už po ňom dá skutočne bezpečne chodiť bez rizika vyvrtnutia si členka či iného možného úrazu. Je, pochopiteľne, bezbariérový,“ skonštatoval starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Mrzí ho jedine fakt, že chodník už taký bezpečný nie je v noci, keďže v okolí funguje len jedna lampa, dva stĺpy verejného osvetlenia boli odpílené. Je preto zvedavý, ako dopadne verejná súťaž na prevádzkovateľa verejného osvetlenia, ktorú vypísalo hlavné mesto.

Mestská časť v súčasnosti opravuje chodník na Holíčskej ulici, kde sa vlani rekonštruovala cesta, a parkovisko na Fedinovej ulici. Obnovy sa dočkajú aj parkoviská na Mlynarovičovej a Tupolevovej ulici a chodník pri základnej škole na Pankúchovej ulici. Rekonštrukčné práce neobídu ani cesty v správe mestskej časti. „Na opravy ciest je vyčlenených ďalších takmer 400-tisíc eur,“ dodala Vnenková.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM