Šport Správy Samospráva

Petržalka začala s budovaním nového športového parku

V areáli JAMA na Šášovskej ulici sa už pracuje. Petržalčania sa môžu už onedlho tešiť na moderný športový park pre deti, mládež aj dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka začala s budovaním nového športového parku
7
Galéria

Petržalka minulý týždeň začala s rekonštrukciou plôch a budovaním areálu pre šport a hry na mieste bývalého ihriska v areáli JAMA. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

„Som rád, že tu vznikne moderný areál, ktorý bude slúžiť nielen malým deťom, ale aj mládeži a dospelým,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

Úprava povrchu

V prvej etape je potrebné odstrániť asfalt, upraviť povrch jeho dobetónovaním a založiť základy pre jednotlivé prvky. Potom príde rad na nový špeciálny povrch s čiernou podkladovou a vrchnou farebnou vrstvou, čím sa aj opticky rozdelí ihrisko podľa jednotlivých zón.

Nasledovať bude osadenie mobiliáru, nových prvkov a pribudne aj nové oplotenie. Nebude chýbať ani obľúbený herný prvok – pyramídu z lanovej siete, ktorá určite poteší všetky deti z okolia.

Cvičebné stroje aj pre seniorov

Street workoutové ihrisko bude slúžiť pre silové cvičenie v exteriéri a vo Fitparku nájdu obyvatelia samostatné cvičebné stroje vhodné aj pre seniorov. Sólo herné prvky, skokanský mostík, dráhy a prvky pre rovnováhu doplní ešte lezecký kopec s chytmi. Tento športovo-herný prvok vznikne využitím súčasného betónového kopca.

Z dôvodu veľmi náročného prístupu mechanizmov na miesto stavby, dohodla mestská časť trasu cez trávnatú plochu, aby ťažké mechanizmy nepoškodili chodníky a basketbalové ihrisko. „Pevne verím, že tento areál bude plný hrajúcich sa ľudí a nebude lákať vandalov,“ dodal Vladimír Bajan.

Areál športu a hier JAMA na Šášovskej ulici
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM