Samospráva

Petržalka vybuduje novú materskú škôlku. Miesto v nej nájde 120 detí

V nevyužívanej budove na Krásnohorskej ulici v bratislavskej Petržalke vznikne materská škôlka so šiestimi triedami pre 120 detí. Budova, ktorá patrí Bratislavskému kraju, bude v dlhodobom prenájme mestskej časti za symbolické euro na rok.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka vybuduje novú materskú škôlku. Miesto v nej nájde 120 detí
Zdroj: Dnes24.sk

O dlhodobom prenájme za týmto účelom rozhodli krajskí poslanci na júnovom rokovaní zastupiteľstva na žiadosť petržalskej samosprávy, práve s cieľom vybudovať v budove materskú školu.

„Tento objekt, ktorý pôvodne slúžil na účely materskej škôlky, bude opäť slúžiť na účely materskej škôlky. Mestská časť získa objekt za symbolický nájom, investuje do nej prostriedky a verím, že čoskoro tu pribudne šesť alebo sedem tried a zásadnejším spôsobom sa podarí vyriešiť nedostatok kapacít v materských škôlkach. Špeciálne v Petržalke je tento problém najakútnejší,“ povedal Peter Húska z Bratislavské­ho kraja.

Zástupca petržalského starostu Michal Radosa túto spoluprácu veľmi pozitívne. Ide o druhú významnú spoluprácu po finančnej podpore výstavby Petržalskej plavárne. Dovoľujem si povedať, že táto škôlka spolu s našimi ďalšími aktivitami nám pomôže k tomu, že s veľkou pravdepodobnosťou v priebehu tohto funkčného obdobia dokážeme odstrániť problém s nedostatkom miest v škôlkach pre trojročné a staršie deti,“ uviedol.

Potrebné investície odhadol na 600 000 eur. Radosa zároveň dodal, že najskôr je potrebné vysporiadať vlastnícke vzťahy k pozemku. Škôlku chcú aspoň čiastočne financovať zo zdrojov súkromných investorov či osôb.

Budova bola v minulosti využívaná ako materská škôlka, neskôr v nej bola zriadená stredná odborná škola. V roku 2007 prešla do správy Úradu BSK, odkedy sa objekt nevyužíval.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM