Martin Zvolensky Futbal

Petržalka víťazne

Ďalší zápas prvej futbalovej ligy mali na programe hráči Petržalky a stretli sa s Tatranom. Súperom a tabuľkovým susedom im bol MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý hral na domácej pôde

Rudolf Urbanovič, prezident Mestského futbalového klubu Tatran Liptovský Mikuláš, lákal divákov na zápas voľným vstupom. Aktérov zápasu prišlo podporiť 1830 priaznivcov. Prvú príležitosť mali v 10. minúte domáci hráči. Petržalka mala o desať minút príležitosť, ale po centri loptu minul Švec, takže sa skóre nemenilo. V závere prvého polčasu vytiahol rozhodca žlté karty Kapláňovi aj hosťujúcemu Pončákovi a do šatní išli obe družstvá bez streleného gólu.
Petržalčania striedali už v 48.minúte, keď Mikuliča nahradil Luhový. Domáci mali prevahu, vytvorili si niekoľko gólových šancí, ale nedokázali ich premeniť. Tréner Goffa poslal v 60.múte na ihrisko Schranza za Johancsíka. Pri najväčšom tlaku domácich ušiel striedajúci Schrank a gólovú príležitosť Petržalky efektívne využil. Tri minúty po góle (83.minúta) prichádza na ihrisko aj Schustrík za Michala Kozáka a bratislavskí hráči už jednogólové vedenie ustrážia až do konca. Víťazstvom sa petržalské mužstvo posunulo na druhú priečku prvoligovej tabuľky a všetci sa môžeme tešiť na domáci pohárový zápas proti DAC Dunajská Streda už 21.septembra o 16:00 hodine.

** MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Petržalka 1898 0:1 (0:0)**
Gól: 79. Schrank. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kapláň – Pončák. 1830 divákov

FC Petžalka 1898: Hrnčiarik – Pončák, Švec, Prince, Moravčík – Mikulič, Štefún, Augustín, Kozák – Johancsík, Szarka

** Výsledky sobotňajších zápasov 9. kola I. futbalovej ligy:**

MŠK Rimavská Sobota – AS Trenčín 0:0 (0:0)
Slovan Duslo Šaľa – ŠK SFM Senec 0:1 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce – LAFC Lučenec 1:0 (0:0)
MFK Dolný Kubín – FK Bodva Moldava nad Bodvou 2:1 (1:1)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Petržalka 1898 0:1 (0:0)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM