Nina Táborská Samospráva

Petržalka rozdala darčekové poukážky za 26-tisíc eur. Nie je však jediná mestská časť, ktorá pred Vianocami pomáhala

Miluný týždeň ukončili pracovníci Oddelenia sociálnych vecí odovzdávanie mimoriadnej vianočnej finančnej výpomoci pre sociálne slabších obyvateľov a rodiny v Petržalke. Krajšie Vianoce tak tento rok bude mať až 272 Petržalčanov a 141 rodín.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka rozdala darčekové poukážky za 26-tisíc eur. Nie je však jediná mestská časť, ktorá pred Vianocami pomáhala
Zdroj: TASR

Ako nás informovala Michaela Platznerová z kancelárie starostu, „komisia prihliadala u osamelých obyvateľov na vážnosť zdravotných problémov, vek, celkovú osamelosť, u starých a invalidných občanov na výšku dôchodku a zdravotné problémy a u rodín s deťmi na celkový príjem a počet detí v rodine, neplnenie si vyživovacej povinnosti zo strany druhého rodiča, dlhodobú nezamestnanosť živiteľa rodiny a podobne.“

Túto výpomoc poskytuje samospráva už 22 rokov a jej výška a počet prijímateľov je závislá od rozpočtu a počtu žiadateľov v príslušnom roku. Výpomoc je poskytovaná formou peňažných poukážok, za ktoré si môžu Petržalčania kúpiť potraviny, vianočné darčeky, odevy, hračky, obuv či hygienické potreby.

Darčekové poukážky v hodnote 26-tisíc eur, čo je o viac ako 6-tisíc viac ako v minulom roku, rozdelila samospráva medzi 80 osamelých občanov a 192 poberateľov invalidného a starobného dôchodku.

Tak ako v minulom roku išla najväčšia časť vianočného „balíčka“ prostriedkov do 141 sociálne slabých rodín.

„Som úprimne rád, že aj v tomto roku sa nám podarilo opäť vyčleniť nemalý objem prostriedkov na vianočnú výpomoc pre sociálne slabších Petržalčanov. I keď im dokážeme rôznou formou pomáhať priebežne počas celého roka, potrebujú títo ľudia pomoc počas týchto sviatočných dní asi najviac. Veď sú to sviatky pokoja a radosti,“ dodal starosta Vladimír Bajan.

Petržalka nie je jediná, ktorá tento rok pred Vianocami pomáhala svojim obyvateľom. Potešilosa aj 380 Novomešťanov, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi, a ktorým mestská časť Nové Mesto im prerozdelila 14700 eur. Ružinov tento rok podporil viac ako 630 ružinovských novorodencov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM