Samospráva

Petržalka prijíma návrhy na ocenenie kultúrno-osvetových pracovníkov

Aj tento rok môžu neziskové združenia, verejné či vzdelávacie inštitúcie, občianske združenia či obyvatelia bratislavskej Petržalky predkladať mestskej časti do konca septembra návrhy na ocenenie pracovníkov z oblasti kultúry a osvety.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka prijíma návrhy na ocenenie kultúrno-osvetových pracovníkov
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Petržalská samospráva sa im chce aj týmto spôsobom poďakovať za ich obetavú prácu. „Návrh musí obsahovať meno a priezvisko navrhovateľa a jeho kontaktné údaje, telefón a mail. Zároveň aj meno a priezvisko navrhovanej osoby a jej kontaktné údaje, adresa, telefón i mail a krátku charakteristiku,“ informovala o tom Michaela Platznerová z Miestneho úradu v Petržalke.

Ten, kto mestskej časti posiela návrh na ocenenie, musí uviesť, v čom vidí osobitný prínos nominovaného v oblasti kultúrneho života alebo šírenia osvety v Petržalke.

Navrhovaná osoba musí v mestskej časti žiť alebo pôsobiť a v oblasti kultúry alebo osvety má mať odpracovaných minimálne päť rokov. Taktiež musí byť v spojení s touto osobou preukázateľný prínos k rozvoju kultúrneho života či šírenia osvety v Petržalke.

„Udelenie ocenenia je podmienené súhlasom navrhovaného, na ocenenie môže byť však navrhnutá aj osoba in memoriam,“ podotkla Platznerová.

Slávnostné udeľovanie ocenení Kultúrno-osvetový pracovník Petržalky 2015 sa bude konať 22. októbra v CC Centre na Jiráskovej ulici v bratislavskej Petržalke.

Prečítajte si tiež: Osem vecí, prečo sa Petržalka rozhodla pre vlastnú parkovaciu politiku. Čo si od nej sľubuje?

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM