KAW Samospráva

Petržalka môže byť na novú plaváreň pyšná. Zaplávajú si miestni za menej?

Na dlho očakávanej plavárni, ktorá sídlisku roky chýbala, sa včera okúpali prví návštevníci. Koľko zaplatíte za vstup? Aké zľavy môžete využiť?

Ilustračný obrázok k článku Petržalka môže byť na novú plaváreň pyšná. Zaplávajú si miestni za menej?
Zdroj: Dnes24.sk

Nová petržalská plaváreň včera privítala prvých plavcov. Na svoje si prídu aj tí, ktorí chcú relaxovať v saune a nechať sa rozmaznávať masážnymi tryskami v špeciálnom bazéne. Ponúka aj množstvo ďalších lákadiel.

Nechajte sa rozmaznávať

Ak si novú petržalskú plaváreň predstavujete ako strohý bazén podobný tomu, ktorý slúži desiatky rokov na Tehelnom poli, ste na veľkom omyle. Nový športový stánok pripomína skôr zmenšený aquapark so všetkými vychytávkami. No kým v aquaparku zaplatíte za vstup s rodinou minimálne 30 eur, tu nebudete musieť siahnuť tak hlboko do vrecka.

Vstupy sú podľa ceny rozdelené na 90 a 120 minútové. Návštevník sa sám rozhodne, ako dlho chce ralaxovať vo vírivke s 36 až 37 stupňov teplou vodou či v zážitkovo-oddychovom bazéne s 31 stupňov Celzia teplou vodou. Drobci sa môžu čľapotať v detskom bazéne, ktorý má rovnako teplú vodu.

Atrakciou pre deti aj hravých dospelých je vnútorný tobogán so semaforom.

Ak si prídete na plaváreň vážne zašportovať, 25 metrov dlhý bazén s piatimi dráhami čaká na vaše plavecké výkony.

Príjemnú relaxáciu medzi kúpaním ponúkajú hojdacie siete a pohodlné ležadlá. Vyznávači fínskej špeciality si budú môcť vybrať zo šiestich sáun. K dispozícii je bylinková, soľná, infrasauna a klasická fínska. Aby bola relaxácia stopercentná, svaly vám uvoľní masérka.

V nasledujúcich mesiacoch by sa malo rozhodnúť aj o prevádzke reštaurácie. Ako povedala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová, strava podávaná na plavárni bude racionálnejšia než sme zvyknutí na iných kúpaliskách. Takže nijaké langoše, hot-dogy a klobásky.

Čítajte aj: Petržalčania sa dočkali! Plaváreň je skolaudovaná

Petržalčania zatiaľ bez zľavy

Denná kapacita plavárne je okolo 600 návštevníkov, ročné náklady na prevádzku plavárne sa odhadujú približne na 600-tisíc eur. Plaváreň bude otvorená počas pracovných dní od 6.00 do 22.00 hod. a počas víkendov od 8.00 do 20.00 hod.

Plaváreň zamestná 25 ľudí, z toho štyroch plavčíkov, ktorí sa budú striedať pri bazénoch.

Žiaľ, Petržalčania ani majitelia mestskej karty zatiaľ zľavnené vstupné nemajú. Podľa slov hovorkyne sa až po ekonomických výsledkoch v prvých mesiacoch prevádzky plavárne bude vyhodnocovať, či vybrané skupiny budú môcť využiť ďalšie zľavy.

Zatiaľ sa mestská časť sústredila na zvýhodnené vstupné pre seniorov a zdravotne ťažko postihnutých. Tí môžu zľavy využívať už dnes.

Cenník aj s informáciou o zľavách si môžete pozrieť TU.

Čítajte aj: Prvá plaváreň v Petržalke je otvorená. Zatiaľ ju testujú dobrovoľníci

Plaváreň Petržalka
12
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM