Správy Samospráva

Petržalka mení svoju tvár. Pribúdajú ihriská pre všetkých, ktorí milujú šport

Futbal, hokejbal, volejbal či hádzaná. Všetky tieto športy si budú môcť zahrať deti a mládež z najväčšieho sídliska na novom multifunčnom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka mení svoju tvár. Pribúdajú ihriská pre všetkých, ktorí milujú šport
Zdroj: Dnes24.sk

Širokú škálu športov si budú môcť zahrať školáci na novom multifunčnom ihrisku v Petržalke. Nadácia Slovenskej sporiteľne ho postavila pri Základnej škole na Nobelovom námestí.

Ihrisko pre všetkých

Okrem školákov sa môžu tešiť aj miestni obyvatelia, ktorým bude ihrisko k dispozícii mimo vyučovacích hodín. Hracia plocha má rozlohu 600 m2, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov.

„Šport posilňuje telo i ducha, vedie k disciplíne, vytrvalosti, posilňuje sociálne vzťahy. Preto Nadácia Slovenskej sporiteľne už dlhodobo podporuje rozvoj športu detí a mládeže na celom Slovensku. Máme radosť z toho, že ďalšie, už 25. multifunkčné ihrisko, ktorého výstavbu sme podporili, prispeje k rozšíreniu možností športovania v Petržalke,“ uviedla Danica Lacová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Petržalské ihrisko je prvým v Bratislave, ktoré nadácia za uplynulé roky postavila. Každé z 25 ihrísk je umiestnené vedľa základnej školy a slúži predovšetkým žiakom. Mimo vyučovacích hodín sú však ihriská celoročne sprístupnené všetkým okolitým komunitám. Športovať teda môžu všetky deti, mládež a celé rodiny žijúce v okolí Nobelovho námestia. Ihrisko je možné využiť na kolektívne športy, ako sú hokejbal, malý futbal, volejbal či hádzaná.

Čítajte aj: Ihrisko na Kramároch postupne mení svoju tvár. Onedlho by sa tu už mohlo hrať

Ihrisko Dudova Petržalka
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM