Maros Palesch Rôzne

Petržalka má prvú detskú plaveckú akadémiu

V bratislavskej Petržalke otvorili prvú plaveckú akadémiu v mestskej časti, ktorá je určená pre deti od šiestich mesiacov do ôsmich rokov.

Ako včera povedal starosta Vladimír Bajan, akadémiu by mohli využívať aj deti z petržalských materských škôl. „Ide o činnosť, ktorá možno pomôže znížiť plaveckú negramotnosť detí predškolského veku,“ uviedol pre médiá.

Akadémia vznikla v objekte bytového domu na Šustekovej ulici v priestoroch, ktoré predtým slúžili ako lekáreň. „Rekonštrukcia stála 150 až 160.000 eur,“ povedal Róbert Bachratý, spolumajiteľ Plaveckej akadémie. Ako dodal, nejde o verejný bazén, v akadémii by sa mali učiť deti v kurzoch. Do troch rokov budú s nimi vo vode plávať rodičia, do ôsmich rokov môžu deti plávať s inštruktormi.

„Práve pohyb vo vode je jeden z najlepších pohybov pre deti, pre ich vývin, organizmus, pre vývin kostí,“ povedala mamička dvoch dievčatiek. „Oni to majú veľmi radi, obidve plávajú takmer od troch mesiacov. Je to síce pre mňa časovo náročné, ale pre ne to má veľký význam,“ dodala.

Zdroj + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM