Správy Samospráva

Petržalka má nové vozidlo na rozvoz obedov. Jedlo v ňom už nevychladne

Bratislavská Petržalka opäť skvalitňuje sociálne služby. Aktuálne môže využívať nové vozidlo na rozvoz stravy pre pre odkázaných Petržalčanov.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka má nové vozidlo na rozvoz obedov. Jedlo v ňom už nevychladne
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalka od piatka 25. augusta vozí obedy pre odkázaných Petržalčanov v novom aute. Dotáciu na automobil s izotermickou vložkou vo výške až 11-tisíc eur poskytlo petržalskej samospráve Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Bratislava24.sk informovala Silvia Vnenková z petržalského miestneho úradu.

Využitie auta

Osobné auto vypomôže nielen s rozvozom obedov, ale využijú ho aj opatrovateľky pri zabezpečovaní liekov, nákupov aj na prepravu klientov na lekárske vyšetrenia. „Získaním takéhoto vozidla bude môcť Petržalka poskytovať sociálne služby kvalitnejšie a efektívnejšie. Pri vyššom počte stravníkov jedlo počas rozvozu vychladlo a seniori si ho museli dodatočne ohrievať, čo bolo pre mnohých, s ohľadom na ich zdravotný stav, veľmi náročné,“ povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Opatrovateľská služba, ktorú samospráva poskytuje Petržalčanom odkázaným na pomoc inej fyzickej osoby prostredníctvom Strediska sociálnych služieb, zabezpečuje okrem pomoci v domácom prostredí aj rozvoz a donášku obedov.

„V minulom roku sme poskytovali opatrovateľskú službu v domácnosti 209 klientom a z toho 127 klientom sme vozili obedy. Tento rok zabezpečujeme rozvoz obedov pre 116 Petržalčanov. Denne, podľa aktuálnej potreby, rozvezieme približne 85 obedov do domácností klientov,“ upresnila počet osôb poberajúcich tento typ služby riaditeľka Strediska Sociálnych služieb Soňa Chanečková.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM