Správy Samospráva

Petržalka hľadá NAJ učiteľa. Návrhy môžete posielať aj vy

Petržalka bude aj tento rok oceňovať pedagóga, na ktorého sa nezabúda. Návrhy na najlepšieho učiteľa možno posielať ešte týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka hľadá NAJ učiteľa. Návrhy môžete posielať aj vy
Zdroj: TASR

Bratislavská Petržalka aj tento roka hľadá „Učiteľa, na ktorého sa nezabúda“. Ide o špeciálnu kategóriu v rámci každoročných oceňovaní najlepších pedagógov materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.

Navrhnúť ho môžu žiaci, ich rodičia, absolventi, riaditelia škôl či kolegovia učiteľov. Na poslanie návrhov však majú už len týždeň, teda do 24. februára. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Ocenenie je podľa samosprávy určené tým, ktorí sa svojím pedagogickým majstrovstvom, láskavým a citlivým prístupom stali pre svoje deti a žiakov ich druhými rodičmi a dokázali im, často aj ich rodičom, pomôcť v ťažkých životných situáciách. „Je určené pedagógom, ktorí sa počas výkonu svojho poslania dotkli vašich sŕdc a navždy v nich zanechali krásny pocit, milú vetu, ale možno aj prísny pokyn, vďaka ktorému ste vo svojom živote menili veci k lepšiemu,“ uvádza na stránke miestny úrad.

Kam posielať návrhy

Návrh je potrebné poslať do piatka 24. februára na oddelenie školstva a športu petržalského miestneho úradu, a to buď poštou, alebo elektronicky na e-mailovú adresu juraj.monsberger@petrzalka.sk.

Predložené návrhy musia obsahovať meno a priezvisko navrhovaného pedagóga, názov materskej školy alebo základnej školy v ktorej pôsobil, zdôvodnenie návrhu, a tiež kontakt na navrhovaného. Kontaktné údaje by však nemal zabudnúť uviesť ani navrhovateľ.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM