Správy Samospráva

Petržalka finišuje s prvou fázou rekonštrukcie Domu kultúry Lúky

Petržalčania sa konečne nemusia hanbiť za vzhľad druhého najväčšieho kultúrneho strediska v mestskej časti. Dom kultúry Lúky má po rokoch nový moderný dizajn.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka finišuje s prvou fázou rekonštrukcie Domu kultúry Lúky
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Dom kultúry Lúky sa po rokoch konečne dočkal obnovy. Petržalka začala s rekonštrukčnými prácami už na jar. „Chceme tento priestor zmodernizovať, viac ho otvoriť Petržalčanom, aby si sem našli cestu a mohli ho intenzívnejšie využívať,“ povedal v marci petržalský starosta Vladimír Bajan.

V rámci prvej etapy dostal dom kultúry novú modernú fasádu, zateplenie, nové okná a zmenami prešiel aj vstupný priestor. Súčasťou vynovených vstupných priestorov bude menší coworking – zasadačka a kancelária, infopoint s informáciami o Petržalke, detský kútik resp. materské centrum a kaviareň.

Finálne úpravy

Aktuálne je prvá fáza rekonštrukcie krátko pred dokončením. „V súčasnosti dokončujeme menšie interiérové stavebné úpravy v niektorých miestnostiach na prízemí a čakáme na dodanie nábytku do budúceho coworkingu a infopointu,“ prezradil nám zástupca starostu Michal Radosa s tým, že práce by mali byť ukončené v najbližších týždňoch.

Spomínaná časť rekonštrukcie je dobrým príkladom spolupráce samospráv. Financie na projektovú dokumentáciu totiž poskytol Bratislavský samosprávny kraj. Predpokladané náklady na obnovu kultúrneho domu sú 80‑tisíc eur. Obnova zvyšných priestorov príde na rad v ďalšej etape rekonštrukcie.

Rekonštrukcia Domu kultúry Lúky
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM