Maros Palesch Rôzne

Petržalka chce zlepšiť podmienky škôl

Záujmom nového vedenia bratislavskej mestskej časti Petržalka bude pokračovať v zlepšovaní materiálno-technických a priestorových podmienok škôl a školských zariadení.

„Od riaditeľov budem na druhej strane požadovať úzku spoluprácu pri plnení úloh mestskej časti, efektívne a racionálne hospodárenie s finančnými prostriedkami, hľadanie možností a získavanie finančných prostriedkov aj z ďalších zdrojov, najmä z realizácie projektov,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan počas stredajšieho stretnutia s riaditeľmi základných a materských škôl a vedúcich školských jedální.

V oblasti školstva prehodnotí táto bratislavská časť plán opráv a údržby v spolupráci so Strediskom služieb školám a školským zariadeniam Petržalky a bude postupovať spravodlivo pri realizácii opráv, informovala vedúca Kancelárie starostu Milka Podmajerská.

Samospráva má záujem podporovať projekty súvisiace s profiláciou škôl a zviditeľnenie sa aj mimo regiónu. V súvislosti so zabezpečením stravovania starosta Bajan uvítal, že v závere minulého roka sa podarilo odstrániť z praxe zariadení školského stravovania centrálne objednávanie surovín na varenie, ktoré prinieslo viac škody ako osohu. V Petržalke sa bude diskutovať aj o dobudovaní školských areálov a ich zmysluplnom využívaní verejnosťou za podmienok, že bude chránený majetok škôl.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM