Samospráva

Petržalka bude vybraným rodičom prispievať na súkromné materské školy

Počas nedávneho prijímania detí do materských škôl mestská časť neprijala pre chýbajúce kapacity tristošesťdesiat detí vo veku tri až päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka bude vybraným rodičom prispievať na súkromné materské školy
Zdroj: Dnes24.sk

Petržalka začala vlani vybraným rodičom prispievať na poplatky v súkromných materských školách. Dôvodom je pretrvávajúci nedostatok miest v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti. Poslanci miestneho zastupiteľstva na zasadnutí 28. júna schválili, že budú v projekte pokračovať.

Počas nedávneho prijímania detí do materských škôl mestská časť neprijala pre chýbajúce kapacity 360 detí vo veku tri až päť rokov. Tento rok by mali dostať nárok na príspevok šesťdesiat eur mesačne rodičia štyridsiatich detí, v osemnástich prípadoch ide o deti, ktoré súkromné materské školy navštevovali už v uplynulom školskom roku.

Podmienkou na príspevok je, aby dieťa aj rodič mali trvalý pobyt v Petržalke, mzda rodiča nepresiahne 500 eur mesačne. Zároveň dieťa nebolo prijaté do materskej školy mestskej časti pre nedostatok kapacít a rodičia nemajú voči mestskej časti podlžnosti.

V súčasnosti navštevuje dvadsaťtri petržalských materských škôl 2 558 detí, ďalších 1 501 žiadostí školy zaznamenali pri jarných prihláškach na nasledujúci školský rok. Mestská časť bola schopná vyhovieť 825 žiadostiam, čo je vďaka každoročným investíciam do rozširovania kapacít škôl o 111 detí viac ako v minulom roku.

Čítajte aj: V Záhorskej Bystrici bude môcť chodiť do materskej školy viac detí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM