KAW Šport

Petržalka bude mať nový moderný športový park

Areál športu a hier JAMA uspokojí aj najnáročnejších. Nájdu tam hracie prvky, bránky na floorball, lezecký kopec, sieťové a lanové herné prvky aj lavičky na oddych.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka bude mať nový moderný športový park
7
Galéria

Obyvateľom petržalskej časti Lúky budeme už onedlho mať čo závidieť. Medzi panelákmi, v oblasti nazývanej Jama, vyrastie moderný športový areál.

Splnia predstavy obyvateľov

Športové prvky sú na ihrisku v Jame síce aj dnes, nedajú sa však porovnať s kvalitou a množstvom tých, ktoré sa v spomínanom priestore objavia pravdepodobne už v lete.

Projektová dokumentácia ihriska bola vypracovaná na základe požiadaviek a návrhov obyvateľov.„Pro­jekt areálu športu a hier JAMA na Šášovskej ulici vznikol spoluprácou miestneho úradu s poslaneckou a občianskou iniciatívou, teda priamo s obyvateľmi, ktorí v uvedenej lokalite roky žijú a dobre poznajú potreby mladých rodín s deťmi,“ informovala Bratislava24.sk vedúca oddelenia projektového riadenia Petržalky Jana Jecková.

Nuda nehrozí

Práce na projekte sa ešte nezačali, už teraz sa však môžu starší aj mladší obyvatelia petržalskej časti Lúky tešiť na oplotený areál s výmerou približne 1 600 metrov štvorcových. „Ihrisko dostane nový moderný polyuretánový povrch s plošnými prvkami a viacerými zaujímavými hernými prvkami. Chýbať nebudú ani lavičky, stojany na bicykle, smetné koše a informačné tabule,“ približuje podobu areálu Jana Jecková.

Menšie deti aj tínedžri budú môcť zápoliť v skoku do diaľky, zaskákať si „škôlku“ a zahrať sa s 3D kameňmi. Pribudnú aj doskočiská k odrazovým mostíkom, bludisko, slimák s číslami a bežecká dráha.

Na modernom ihrisku bude tiež pás na chôdzu a „surf“, elipsovité zariadenie, zostava na tréning s vlastnou váhou, dráha na rovnováhu, pirueta, kolíková dráha s kladinami, skokanský mostík, pyramída z lanovej siete a sety chytov.

Zhotoviteľom prác je firma B-EKO-M, s. r. o. so sídlom v Nitre. Rozpočet projektu na základe cenovej ponuky od dodávateľskej firmy vybranej verejným obstarávaním je 171 500 eur.

Tri etapy

Projekt areálu Jama postavia v troch etapách. V prvej nainštalujú cvičebné a posilňovacie prvky spolu so strojmi, ktoré sú zamerané na zlepšenie koordinačných a stabilizačných schopností. Pribudnú aj skokanské mostíky a naklonený kolotoč na trénovanie rovnováhy, plocha na voľné hry či cvičenie.

V druhej etape vybudujú prekážkovú dráhu, lezecký kopec a ďalšie prvky na športovanie. Počas tretej etapy doplnia prvky na lezenie a šplhanie. Obstarávanie prác, herných prvkov i podlahy zabezpečuje mestská časť Bratislava-Petržalka.

Areál športu a hier JAMA na Šášovskej ulici
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM