Nina Táborská Správy

Staronový starosta Bajan zložil sľub a tvrdí: "Petržalka bude aj naďalej otvorená nápadom a názorom verejnosti."

Staronový starosta bratislavskej Petržalky Vladimír Bajan spolu s 35 miestnymi poslancami dnes zložili svoje sľuby. Prvým ustanovujúcim zastupiteľstvom sa začalo nové volebné obdobie. Vladimír Bajan verí, že sa Petržalku opäť podarí posunúť ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Staronový starosta Bajan zložil sľub a tvrdí: "Petržalka bude aj naďalej otvorená nápadom a názorom verejnosti."
Zdroj: TASR

„Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce a Slovenskej republiky,“ zaviazali sa poslanci i starosta a od predsedu miestnej volebnej komisie Ľudovíta Lučaniča si po podpise prevzali osvedčenia o zvolení.

„Verím, že dokážeme Petržalku posunúť opäť ďalej. Dnes po voľbách už nejde o víťazov či porazených. Stojíme tu ako tím, od ktorého Petržalčania očakávajú výsledky,“ uviedol vo svojom sľube starosta Bajan a dodal, že ani on nie je naivný a vie, že s poslancami budú mať často rôzne názory na to, čo je správne, dobré a prospešné pre Petržalku. „Bolo by však zlou správou pre jej obyvateľov, keby sme sa nesnažili dôjsť ku kompromisu. Petržalka bude aj naďalej otvorená nápadom a názorom verejnosti,“ podotkol starosta.

Bajan v tohtoročných komunálnych voľbách získal v Petržalke 6382 hlasov. Pred miestnym poslancom Jánom Hrčkom tak mal náskok o 810 hlasov.

Petržalské zastupiteľstvo

Do nového petržalského miestneho zastupiteľstva sa dostali:

Ján Hrčka, Elena Pätoprstá, Vladimír Dolinay, Jozef Vydra, Michal Vičan, Michal Radosa, Lýdia Ovečková, Tomáš Mikus, Peter Cmorej, Ľuboš Homola, Ján Bučan, Ľubica Škorvaneková, Peter Hochschorner, Martin Jóna, Oliver Kríž, Ľuboš Kačírek, Vladislav Chaloupka, Miroslav Lažo, Juraj Kríž, Alica Hájková, Michal Fiala, Pavel Šesták, Jana Hrehorová, Ján Karman, Miroslava Makovníková Mosná, Gabriel Gaži, Ľudmila Farkašovská, Alexandra Petrisková, Oľga Adamčiaková, Milan Vetrák, Ivan Uhlár, Daniela Palúchová, Lucia Štrauchová, Ivana Antošová a Vladimír Gallo.

Najviac poslancov, 19, má v petržalskom zastupiteľstve koalícia strán Sieť, SDKÚ-DS, KDH, Mladá Petržalka, SaS, Most-Híd, Strana zelených.

Ďalší deviati kandidovali za koalíciu Zmena zdola-DÚ, NOVA, OĽaNO, OKS, KDS. Štyria poslanci sú nezávislí a traja za Smer, SNS, SMS, SDS, SZS a Lepšia štvrť.

V miestnom zastupiteľstve sedí 23 mužov a 12 žien. Najstarší poslanec má 67 rokov, najmladší 27.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM