Samospráva

Petržalka aj toto leto do opravy škôl investuje tisícky eur

Materská škola na Tupolevovej dostala nové okná a budova na Haanovej opravený vstup do objektu z terasy. Na základnej škole na Černyševského ulici prešla opravou miestna kanalizácia. Ďalšie školy sú poradí.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka aj toto leto do opravy škôl investuje tisícky eur
Zdroj: TASR

Bratislavská Petržalka aj počas tohtoročných letných prázdnin rekonštruuje budovy základných a materských škôl, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Celkovo by v rámci týchto prác mala miestna samospráva preinvestovať viac ako pol milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Prvoradá bezpečnosť

Pre zvýšenie bezpečnosti už mestská časť opravila hlavné schodisko školy na Nobelovom námestí, kde zároveň odstránila aj zatekanie na budove. V súvislosti so zatekaním sa rekonštrukcii nevyhli ani strechy dvoch pavilónov školských objektov na Turnianskej a Pankúchovej ulici.

Materská škola na Tupolevovej dostala nové okná a budova na Haanovej opravený vstup do objektu z terasy. Na základnej škole na Černyševského ulici prešla nevyhnutnou opravou miestna kanalizácia, okrem toho sa žiaci môžu tešiť na nové šatne a sprchy.

Nové kuchyne

V mestskej časti sa ďalej pripravuje projekt na rekonštrukciu dvoch školských kuchýň, a to konkrétne na Lachovej a Budatínskej ulici, kde by mala zároveň pribudnúť nová kuchyňa.

Samospráva taktiež začala s výmenou rozvodov vody a kanalizácie, obkladov, dlažby a sanity v šiestich materských školách, konkrétne na Ševčenkova, Röntgenova, Haanova, Bulíkova, Bzovícka a Lachova.

„Mestská časť na zlepšenie hygienických podmienok investuje zhruba 177-tisíc eur,“ doplnila Platznerová. Mestská časť Petržalka je zriaďovateľom 34 škôl, z toho 11 základných a 23 materských škôl. Od roku 2000 investovala do obnov a rekonštrukcií škôl vyše šesť miliónov eur.

Čítajte aj: Niektoré materské školy v Petržalke budú otvorené aj v auguste

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM