Nikola Richterová Samospráva

Petržalčanov trápi parkovanie: So starostom môžu komunikovať prostrednictvom online diskusie

Takmer 80 otázok počas minulého roku zodpovedal obyvateľom starosta bratislavskej Petržalky Vladimír Bajan v online diskusiách. Petržalčania sa ho najčastejšie pýtali na parkovanie, na chystanú parkovaciu politiku, ale aj budovanie parkovacích domov. Pri svojich príbytkoch ich však ľudia nechceli.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčanov trápi parkovanie: So starostom môžu komunikovať prostrednictvom online diskusie
Zdroj: TASR

Hodinová diskusia začína vždy o 13.00 h a obyvatelia môžu svoje otázky či podnety posielať prostredníctvom formulára na webovej stránke mestskej časti, a to v rubrike online diskusia. Online diskusie budú pokračovať aj v tomto roku, prvá bude v pondelok 12. januára.

„Petržalčania si na online diskusiu so starostom už zvykli, preto bude samospráva s touto formou komunikácie pokračovať. Otázkam a odpovediam patria vždy prvé pracovné pondelky v mesiaci, s výnimkou dvojmesačných letných prázdnin,“ informovala TASR petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

Vlani sa podľa hovorkyne ľudia zaujímali tiež o novovznikajúce miesta pre škôlkarov, výstavbu plavárne a bowlingu i podujatia, ktoré samospráva v priebehu roka organizovala. Platznerová však pripomína, že starosta sa v online diskusii stretával aj s otázkami, na vyriešenie ktorých nemá mestská časť dosah a väčšinou išlo o kompetenciu hlavného mesta. „Týka sa to najmä mestskej hromadnej dopravy, čistoty na zástavkách, či údržby ciest v správe hlavného mesta,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM