Maros Palesch Rôzne

Petržalčanov čakajú zmeny v parkovaní

Zmeny v parkovaní budú pripravovať v najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka. V nasledujúcich týždňoch budú pracovníci miestneho úradu špecifikovať pravidlá zmeneného spôsobu parkovania a nový systém vzíde z rokovania poslancov Miestneho zas

Petržalka pripravuje pre poslancov zastupiteľstva modely riešenia statickej dopravy v rôznych alternatívach, aby z diskusie vzišiel projekt, ktorý dostane „zelenú“. Už však prichádzajú prvé ohlasy od podnikateľov, že budú mať o takéto parkovanie záujem.

„Sme vo fáze, keď sa diskutuje o tom, ako to urobiť, teda akými formami a spôsobmi riešiť parkovanie v rôznych častiach Petržalky, v duchu novej filozofie,“ uviedol starosta Vladimír Bajan. Konštatoval, že neexistuje unikátne riešenie pre celé územie. „Vychádzame však z požiadaviek obyvateľov, ktorí apelujú, aby sme riešili problém statickej dopravy na území mestskej časti,“ zdôraznil starosta.

Starosta chce meniť filozofiu parkovania a tá je podstatou celej zmeny. Projekt zásadne bude riešiť zamedzenie prenášania problémov firemného autoparkingu na plecia obyvateľov Petržalky.

„Nebojíme sa pomenovať veci pravými menami. Firmy nemôžu prenášať zodpovednosť za parkovanie svojich áut na mestskú časť. Jednoducho si nemôžu myslieť, že donekonečna budeme akceptovať to, že každý zamestnanec si zaparkuje firemné auto na úkor áut obyvateľov Petržalky,“ vysvetlil starosta Bajan.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM