Správy Samospráva

Petržalčania preplávali za 12 hodín takmer do Banskej Bystrice

Sobotňajší deň v Petržalke patril predovšetkým plavcov. Konal sa tam plavecký maratón a Petržalčania odplávali desiatky kilometrov.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania preplávali za 12 hodín takmer do Banskej Bystrice
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Plavecký maratón, prvé podujatie tohtoročných Dní Petržalky, ktoré slávia 20. výročie, sa nepochybne vydaril. Za 12 hodín vyše 400 plavcov odplávalo 175 575 metrov, čo je takmer vzdialenosť medzi Bratislavou a Banskou Bystricou. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Desiatky odplávaných kilometrov

Maratón odštartoval petržalský starosta Vladimír Bajan spolu s našou úspešnou olympioničkou, kajakárkou Martinou Kohlovou. „Som nesmierne rád, že dnes prišli nielen tí, ktorí do našej plavárne chodia pravidelne, ale aj tí, ktorí sú tu prvý raz, že prišli takmer profesionáli, ale aj tí, ktorí plávajú len tak pre radosť. Teší ma, že prišlo aj veľa detí, čo ma opäť presvedčilo, že Petržalčania sa hýbať neprestali a neprestanú,“ povedal Vladimír Bajan.

Najviac kilometrov odplávali vytrvalci – 52 025 metrov, jednotlivcom rozhodcovia namerali 48 425 metrov, triatlonosti z Triaxu zaplávali 47 750 metrov a kolektívy 27 375 metrov.

Počas podujatia boli pre deti pripravené vo vode zábavné hry, plavecká akadémia Žralok predviedla vystúpenie akvabel, atraktívne boli ukážky plutvového plávania v podaní plaveckej akadémie a na záver vystúpil aj Roman Šamudovský so skupinou Brake Dance.

Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM